logo

Ето как да се грижите за дървото на парите, за да забогатеете

Ето как да се грижите за дървото на парите, за да забогатеете

За да привлечете финансови потоци в дома си, е необходимо да осигурите на растението най-добрите условия

Дървото на парите е изключително непретенциозно растение. То е от семейството на сукулентите и по принцип не се нуждае от много вода. 

Това му специално качество го прави предпочитано от хора, които хем искат да имат живи растения, хем се налага да отсъстват за дълго време от дома си по работа. 

Колкото и непретенциозно да е, дървото на живота няма да остане здраво, ако не го обгрижвате внимателно. А за да сработи финансовият фън шуй, е важно грижите, които полагате за него, да са правилни. 

За да привлечете финансови потоци в дома си, е необходимо да осигурите на растението най-добрите условия.

Забравете за проблемите с тези 4 растения в дома си

Тъй като то обича светлината, трябва да го поставите на място, до което достига пряка слънчева светлина. Преките слънчеви лъчи няма да му навредят много, но въпреки това не е добре да го оставяте при такива условия дълго време.

Последователите на древната китайска пространствена практика смятат, че червеният цвят символизира активност и богатството. Ето защо е добре да отглеждате дървото на парите в саксия с червен цвят. Колкото по-наситен е той, толкова по-силно ще расте дървото ви.

Саксията не трябва да е близо до домакински уреди, защото те могат да отнемат цялата енергия на растението. Най-добрият вариант е да поставите дървото на видно място, близо до прозореца, така че да можете да наблюдавате неговия растеж и развитие.

3 растения в дома, които привличат парите

Смята се, че е задължително трябва да общувате с растението, да му споделяте за финансовите си затруднения и желанията си за забогатяване. А когато получите финансови постъпления, колкото и незначителни да са те, не забравяйте да му благодарите!

В саксията, в която расте вашето дърво на парите, можете да закопаете няколко дребни монети, с които да придадете на растението допълнителни сили. 

Родината на Красулата е Южна Африка. Затова и не е необходимо да се престаравате с поливането. В противен случай растението може да загине. През зимата го поливайте два пъти месечно, а лятото - не повече от 5 пъти.

Растението не се нуждае от повече от  1/2 чаша вода.Ако цветът на листата му потъмнее, значи влагата не му е достатъчна и трябва да се полива по-често.

Ако видите това растение в двора си, не го унищожавайте за нищо на света!

Понякога Красулата започва да хвърля листата си. Това може да се дължи на факта, че я поливате с много студена вода. Идеалната вода за това растение е тази със стайна температура. 

Дървото на парите обича сухия въздух, но понякога е добре да го напръскате с вода, за да почистите листата му от прах. Почистването на листата със салфетка е подходящо само при младите растения. 

Привържениците на Фън Шуй препоръчват докато чистите листата му, да ги броите, представяйки се, че броите собствените си пари. 

За да е здрава кореновата система на растението, то трябва да се подхранва с различни препарати. Това се прави в периода на активен растеж - от май до септември.

Бързо се отървете от тези растения, преди да са убили детето ви или домашния любимец

Използвайте минерални торове, закупени от магазина. Преди употреба ги разредете в топла вода в съответствие с инструкциите.

Калцият също е много необходим на това растение. Изсушете няколко сварени яйчени черупки, натрошете ги и ги добавете в саксията на дървото. 

Можете да използвате и тор с дрожди. 10 гр. сурова мая се изсипва в 1 л. вряла вода и се оставя да престои един ден.   

Хранителните вещества в състава на гореспоменатите продукти ще укрепят имунитета на растенето и ще му помогне в борбата с вредителите.

За да зашитите листата му от бактерии, може да ги пръскате с пеницилинов разтвор, а срещу паякообразни акари, използвайте химически препарати като Актелик, Фитоверм и др. 

Всяка жена трябва да има едно от тези растения в дома си, ако иска да е щастлива

Поливайки и подхранвайки вашето дърво на парите, не забравяйте да казвате: "Расти, дръвче, донеси ми късмет в бизнеса и пари". За да може чудото да се случи обаче, е важно да се вярвате в магическите свойства на растението!

Появата на цветове по дървото на парите е истинска радост за собственика му. В домашни условия това растение цъфти изключително рядко. Ако това все пак се случи, означава, че дървото е расло в комфортна за него среда.

Не е за вярване колко растения са необходими, за да почистите въздуха у дома

Цветчетата се появяват само когато в живота ви започва по-благоприятен период. Определено трябва да се възползвате. Направете нужните сделки, вземете отговорно решение или направете важни покупки. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

чекмеджето на шкафчето

чекмеджето на шкафчето 30.06.2020 16:50

Хааахаха. Спете по цял ден и "правилно" отглеждайте дървото на парите.

Патлака над Кюлчетата

Патлака над Кюлчетата 01.07.2020 11:28

Дървото трябва да се държи на нощното шкафче отгоре вместо лампа и до него след работа се оставя патлака който пази кюлчетата и финикийските гущери!!!