logo

Ако видите това растение в двора си, не го унищожавайте за нищо на света!

Ако видите това растение в двора си, не го унищожавайте за нищо на света!

Хората, които живеят в къща с двор или притежават някаква земеделска земя, неведнъж са се борили с плевели, особено в пролетно-летния период. Те завземат всичко наоколо, намаляват плодородието на земята, унищожават реколтата при някои растения и загрозяват външния вид на градинката ви. Затова и всеки стопанин гледа час по-скоро да се избави от тях. 

Днес ще ви разкажем за едно такова растение, което често се среща в градините. Нарича се тученица Мнозина го смятат за безполезен и досаден бурен, но дълбоко грешат, като бързат да го унищожат, защото то притежава много полезни свойства.

След като прочетете тази статия, със сигурност ще спрете да се борите с него и ще го оставите да си вирее на воля из градината! 

Лесна и ефективна есенна детокс диета, с която ще пречистите организма си и ще засилите имунитета

Месестите листа на тученицата са невероятно полезни за здравето, така че е добре да го имате предвид следващия път, когато решите да се отървете от досадния плевел. В това растение се съдържа голямо количество витамини и минерали, които могат да подобрят здравословното ви състояние. Освен това то е богато на желязо и калций, необходими за здравето на нашите кости. 

Тих убиец: 9 признака за отравяне на кръвта

Семената му са много издържливи и то може да живее в продължение на 25 години, което значи само едно - че е в състояние да укрепи имунната ви система. В този бурен се съдържа голямо количество витамин А - много повече, отколкото в останалите зеленолистни зеленчуци, които са в състояние да предотвратяват рака. Освен това е богат на омега-3 мастни киселини и ефективно предотвратява сърдечните заболявания и инсулт. Друго негово преимущество е, че не съдържа ГМО!

След като разберете колко полезни са динените семки, ще съжалите жестоко, че досега сте ги изхвърляли в боклука

Включете тученицата в дневното си меню и няма да съжалявате! Листата й са хрупкави и имат приятен вкус на лимон. Вместо спанак можете да използвате този бурен и да го използвате като основен продукт при приготвянето на различни ястия. Можете да го добавяте в салатите или към сандвичите си. Той е богат на протеини и ще ви даде много сили и енергия. Добре е да знаете още, че тученицата намалява риска от развитие на различни нарушения при децата като аутизъм и  синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

eork

eork 09.11.2018 8:54

Аз си правя млечна салата и таратор с листа от тученица