logo

Ето как с 4 трика да забравим за миризливите дрехи и петната по тях

Ето как с 4 трика да забравим за миризливите дрехи и петната по тях

Най-хубавото на тези трикчета е, че дори не е необходимо след това да перем дрехите

За да се отървете от неприятната миризма на пот от дрехите, както и петната по тях, със сигурност най-лесният начин е да ги изперете. В помощ на всеки преди време от jenata.blitz.bg споделихме един уникален американски способ, благодарение на който ще може да върнете предишния блясък на дрехите. Освен това от jenata.blitz.bg разкрихме какво ще се случи, ако сложите малко аспирин в прането.

За петната по дрехите може да се каже много. Със сигурност едни от най-неприятните са тези оставени от дезодорантите, но от jenata.blitz.bg вече казахме какво е спасението и в този случай

Разбира се неприятни са и петната от пот, както и съпътстващата ги миризма, която остава по одеждите ни.

Но как да се отървем от петната и миризмата, ако по някаква причина не можем да ги изперем?

Спокойно, сега от jenata.blitz.bg ще споделим четири уникално лесни и бързи трикчета, благодарение на които ще се справите безпроблемно с неприятните миризми и мръсотия по дрехите си.

Ето четирите трикчета, благодарение на които ще се отървете от неприятните миризми и мръсотия по дрехите си:

Проветряване
Неприятната миризма по дрехите понякога може да се дължи на факта, че са скупчени на едно място в гардероба. За целта вземете „миризливата“ дреха, сложете я на закачалка и я оставете на терасата – по-добре е на открит балкон, а ако нямате такъв, то отворете прозорците широко.

Содена паста
Петната от пот по дрехите могат лесно да бъдат премахнати с обикновена сода за хляб. Трябва да се смеси с вода, за да се образува плътна паста. За целта обърнете дрехата от вътрешната й страна, намажете мястото на петното с получената паста и изчакайте да изсъхне. След това просто внимателно я почистете от дрехите. Повярвайте ни, след това няма да има следи от пот и неприятна миризма.

Водка
Можете да неутрализирате неприятните миризми и петна от потта по дрехите, като приготвите разтвор от водка. За целта смесете 6 части водка с 1 част вода и напръскайте върху замърсените зони с пулверизатор. Няма да има и следа от петна и мирис на пот.

Кафе
Всички знаем, че горните дрехи като якета, сака и жилетки не могат да се перат много често, но пък лесно се вмирисват. Е, тук на помощ идват зърната от кафе.

Смелете върната (няма лошо да вземете вече смляно кафе, но при него ароматът не е толкова наситен), изсипете ги в торба от плат (можете да използвате марля или обикновена кърпичка) и я поставете вътре в дрехите, като най-добре е да ги я поставите в областта на подмишниците. Оставете я за една нощ и на сутринта ще видите как неприятната миризма ще е изчезнала.  / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

един от New York

един от New York 17.05.2021 14:25

По цял ден слушам за Боко ,който ще влиза скоро на топло и от това ми се образуваха петна отзаде на дънките.Как да премахна миризмата ,без да гласувам за ГЕРБ ???