logo

Ей тия глупости, които правим, тотално съсипват дома ни! (СНИМКИ)

Ей тия глупости, които правим, тотално съсипват дома ни! (СНИМКИ)

Преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме, че съдбата ви зависи от номера на дома ви. А кой не иска щастлив живот в уютно жилище. Показахме ви и 12 неща, без които домът ви ще стане много по-уютен.

Когато стане за обзавеждане на нашето място има какви ли не потайности. От jenata.blitz.bg ви дадохме и 10 необикновени идеи в обзавеждането на дома.

Разбира се често допускаме и много грешки в интериора. Типичен пример за това са осемте грешки при обзавеждането на малки апартаменти, които „крадат” пространство. Да не забравяме и 13-те грешки, заради които жилището ни изглежда мръсно и неуютно.

Разбира се има и много неща в дома ни, от които незабавно трябва да се отървем. Типичен пример за това са и девет неща, които също трябва да изхвърлим.

Оказа се обаче, че и има и още куп проблеми, с които можем да направим дома си направо отвратителен.

91-годишна бабка тръгна да продава дома си, а щом купувачите го видяха онемяха! (СНИМКИ/ВИДЕО)

Само отвън изглежда, че няма нищо по-лесно от декорирането на апартамент – особено, ако имате пари. Когато въображението на даден човек престане да се ограничава се оказва, че е много лесно да се развали всичко.

Нещо повече, човек дори сам не може да разбере, че е направил нещо нередно. И само някакъв вид неясно усещане постоянно ще досажда на границата на съзнанието. Изглежда, че е страхотен дизайн, но нещо не е наред. 

Сега от jenata.blitz.bg ще ви кажем какво точно не трябва да правите при обзавеждането на дома си. Ето ги и грешките, които допускаме:

Неправилна стенна декорация

Тук всичко може да се обърка от самото начало. Грешен цвят, мазилка и тапети, които не са комбинирани с общия интериор на апартамента. И сега ще бъде много по-трудно да ги поправим, отколкото просто да преместим нещастната картина или фотографски колаж в другата страна.

В същото време това често става причина за конфликт в семейството. Особено „семейните реликви“, която някой непременно иска да виси на видно място, докато други разбират, че това е мястото, където такава „реликва“ ще изглежда ужасно.

Непропорционални мебели


Един крехък стол ще изглежда странно до масивна дървена маса. Да, и един тежък диван на цялата стена също не е най-доброто дизайнерско решение. Мебелите поне трябва да са в същия стил и размер. Тогава можете дори конкретно да вземете някаква част от интериора, която ще бъде умишлено извън общия изглед. Демонстративен контраст.

И ако не следвате единството на размерите, тогава някои обекти ще започнат да засенчват другите, и като цяло пространството ще започне да създава впечатление, че е затрупано. Той, между другото, се отнася до класически мебели като "стена". Според последните модни тенденции, тези стени са твърде тежки и не се вписват в доминиращата концепция за минимализъм.

Монотонен дизайн


Може би най-често допусканата грешка при обзавеждането. Да, стилът на апартамента трябва да бъде еднакъв във всички стаи, но това не означава пълно единство на цветовата гама, материалите и стила на изпълнение. Монотонен дизайн може да бъде функционален - със сигурност ще бъде, но липсата на индивидуалност е малко потискаща.

Монотонността обаче лесно се разбива от някакъв елемент от декора, който във всички отношения сякаш се вписва, но един по един - обикновено излиза от рамката. Една от възможностите е креслото в класически стил, което е запазено в цвета на цялата стая. Или необичайна лампа. Или няколко снимки, които целенасочено унищожават общата схема на случващото се.

Няколко елемента са достатъчни, за да може апартаментът да играе с нови цветове. Но тук не трябва да се прекаляваме - ако обектът изглежда твърде нелепо, тогава той няма да реши проблема. Следователно има смисъл да се обърнем към професионални дизайнери. Поне в художествения си вкус можете да бъдете сигурни, особено след като сте разгледали готовите работи.

Също така от jenata.blitz.bg смятаме, че би било полезно да научите за най-често срещаните грешки, които се правят в процеса на ремонт на апартамент. Понякога дори най-добрият декор не може да бъде фиксиран. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Заешки водач

Заешки водач 11.02.2019 11:24

ТЪПО-ООООООО!