logo

И вие ли пускате котката в леглото си? Тогава задължително трябва да прочетете това!

И вие ли пускате котката в леглото си? Тогава задължително трябва да прочетете това!

Котките са уникални животинки. Те умеят да успокояват и да ни правят щастливи. Освен това са и много полезни за здравето!

Това не са празни приказки, а извод, до който са достигнали учените. Днес ще ви дадем девет причини, които моментално ще ви накарат да си вземете едно такова пухкаво животинче в дома си. 

Ще се радвате на здраво сърце. Мъркането на котките успокоява и понижава нивото на безпокойство и стрес. 

Винаги ще имате подкрепа. В трудните моменти котките помагат да се справите със силните емоции като скръб и тъга. 

Ще изглеждате още по-умна. Като цяло собствениците на котки са добре образовани.

Ще се погрижите за околната среда. Котките оставят малки въглеродни следи и като цяло ядат по-малко от големите животни.

Ще се сдобиете с отличен партньор. Австралийски учени са открили, че наличието на домашна котка е съпоставимо със съжителство с интимен партньор. Тези животи знаят какво е нежност и умеят да отвръщат на чувствата на стопанина си. 

Ще докажете скромността си. Да, опашатите животинки изобщо не са лекомислени. Те много добре знаят на кого могат да се доверят. Според едно изследване котките се доверяват на хора, които са скромни интроверти. 

Ще се радвате на здрав сън. Жените заспиват много по-лесно, ако на възглавницата до себе си има котка, а не мъж! 

Ще се защитите от алергии. Малките деца, които растат в къща с котка, имат по-добра имунна система и са по-добре защитени от алергии. 

Някой ден котката може да спаси живота ви. Историята познава много случаи, в които котки са предупреждавали стопаните си за пожар или изтичане на газ. А това, че обичат да ловят мишки и други гризачи, е още един плюс за вас, защото така ще се предпазите от болестите, които тези гадинки разнасят. 

След тези редове вече се замислям да не си взема и втора котка. Ако обичате животните, вземете си поне един мъркащ приятел. Както виждате, присъствието му няма да навреди на здравето ви! /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

пък

пък 02.11.2018 17:08

Не аз пускам котката в леглото, а тя мен и то не винаги....