logo

Крушките у дома ни излагат на неподозирана опасност!

Крушките у дома ни излагат на неподозирана опасност!

Те са неизменна част от ежедневието ни, но израелско прочуване оповести зловещи неща за тях

Крушките са неизменна част от ежедневието на всеки човек. На улицата, в градския транспорт, в офиса, дори колата и разбира се у дома – електрическите крушки са навсякъде около нас.

Преди време от jenata.blitz.bg споделихме, че само една солната лампа може да направи чудеса в дома ви. В същото време разкрихме как т. нар. „бактерицидна лампа“, сложена край леглото ни, може да ни спаси от куп здравословни проблеми.

Но сега се появи едно шокиращо израелско проучване, което шокира целия свят. Учените оповестиха, че електрическите крушки у дома ни излагат на неподозирана опасност.

„Използването електрически крушки у дома помага на недоброжелатели да ни шпионират“, разкриват учените.

Експертите от университета Бен-Гурион и института Вайзман казаха, че чрез този предмет на домакинството можете да конфигурирате необходимите честоти за това да бъдете подслушвани. 

„Хакерите и недоброжелателите се нуждаят от определени честоти, за да могат да подслушват даден обект от разстояние. е могат да насочват подслушващите апарати именно към електрическата крушка, която да ги улесни и така да следят разговорите на хората около нея“, поясняват учените.

Методът се основава на отчитане на колебанията в налягането на въздуха от повърхността на лампата. Те се появяват поради човешката реч и звуци. 

Учените проведоха нагледен експеримент и доказаха, че могат да подслушват успешно хора, които са си у дома и са на повече от 25 метра разстояние от специализираната техника. При използване на модерно оборудване обаче разстоянието може и значително да се увеличи.

Затова следващият път когато включите лампите у дома и решите да проведете „важен и таен“ разговор се замислете колко лесно някой от сериозно разстояние може да ви подслушва. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Alex

Alex 22.06.2020 9:41

Тази статийка си е само по пръчка на Иван Иванов-КЕВР.Хора,започвайте да си светите със свещи!

hAha

hAha 22.06.2020 9:53

То трептенията ги има на стъклата на прозорците!

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ 22.06.2020 20:12

ОЩЕ ГЕРМАНЦИТЕ ПРЕДИ ВОЙНАТА СА ПРАВИЛИ ПОДОБНИ ОПИТИ НА ПОДСЛУШВАНЕ ! НЕ СЕ КОСЕТЕ, ТОВА Е СТАРА ИСТОРИЯ ДА ХВАЛИТЕ ЕВРЕЙТЕ ОТ УНИВЕРСИТЕТЕ "БЕН ГУРИОН" - ТОЙ Е БИЛ СЪЩО ТЕРОРИСТ ! - О

aaaaaaaaaaaaaaaa

aaaaaaaaaaaaaaaa 23.06.2020 15:26

ето как са подслушвали тиквунчо....от утре на свещи

mehmet al mihlus

mehmet al mihlus 24.06.2020 7:47

До някакъв си измислен д-р Чолаков...Абе, серсемино, ти има ли статия под която да не си се изакал, мръсна подла селска утрепко!

опетков

опетков 24.06.2020 8:26

Същото, но в много по-голяма степен се отнася и за обикновените прозорци. Тук не се казва дали подслушването става при включена или изключена лампа, дали същото важи за диодни и луминисцентни лампи. Типична фейк "новина" , включваща задължително авторитетен институт за по-голяма "достоверност".