logo

Странен уред у дома ще ви избави от куп болести, а бактериите и микробите ще избягат завинаги!

Странен уред у дома ще ви избави от куп болести, а бактериите и микробите ще избягат завинаги!

Съвсем естествено желание на всеки човек е да направи дома си не само уютен, удобен и красив, но и безопасен. В последно време обаче много от домашни предмети около човек, например хладилник, микровълнова печка, килим, могат да се превърнат в място за натрупване и размножаване на различни видове патогенни бактерии и плесени. Този въпрос е особено болезнен, когато имаме малки деца у дома.

Неотдавна от jenata.blitz.bg ви разкрихме каква огромна опасност ви дебне, ако си правяте леглото сутрин.

Сега обаче ще ви разкрием един невероятен трик, благодарение на които ще защитите целия си дом от вредни бактерии.

Оказа се, че може да спрете да се притеснявате от вредни  бактерии само чрез един уред. Той се нарича бактерицидна лампа.

Нейната основна цел е да унищожава всички вредни микроорганизми, които може да виреят в дома ви.

Основната цел на тези лампи е дезинфекция на жилищни и нежилищни помещения. 

Принципът на действие на бактерицидните лампи е доста добре проучен и доста прост. 

Основният работен елемент на това устройство е, че разпространява кварцови лъчи в цялата стая. Именно тези лъчи унищожават вредните микроби и бактерии, след което въздухът в такава стая става почти стерилен за хората. 

От медицинска гледна точна тези лампи оказват благоприятен ефект върху метаболизма и кръвообращението в човешкото тяло. В медицината такива лампи се използват при лечение на заболявания като артрит, бронхиална астма, изгаряния с различна степен и измръзване, мастит и други.

Видове бактерицидни лампи 
Според техните конструктивни характеристики бактерицидните лампи могат да бъдат разделени в две категории: отворени и затворени облъчватели. 

Облъчвателите с отворен тип се използват само когато в стаята няма хора. За този вид лампи това правило е неизменно. 

При облъчвателите от затворен тип ситуацията е малко по-различна. Пречистването на въздуха в такива устройства се извършва в изолираното пространство на самото устройство, след което през специални вентилационни отвори излиза. Такива лампи могат да се използват и в присъствието на хора те няма да причинят никаква вреда на здравето. 

Внимание! 
Особено ефективни са бактерицидните лампи по време на епидемията от настинки и грип. Основното е да се следват стриктно предписаните инструкции. Преди закупуването на такова устройство трябва да се консултирате с лекар. Ако след използване на лампата внезапно се появи замаяност и главоболието трябва да се ограничи до по-нататъшното му използване и да се обмислят алтернативни версии на такива устройства, които са, например, "зонови" лампи, покрити с титаниеви окисни или солни лампи. / jenata.blitz.bg

Коментирай

1-n

1-n 30.12.2018 12:34

кварцови лъчи- избихте рибата в реката...

temp22

temp22 30.12.2018 12:45

титани на превода сте

Дядо Каракоч

Дядо Каракоч 31.12.2018 8:15

А стига, бе.Сега остава и да кажете,че небето е небесно - кафяво и тогава и водолазите ще изплуват.

lek

lek 31.12.2018 23:15

ако ти е писнало да те наричат „дебелата", „цоцоланата", „свинята", „тлъстата", „ходещото кюфте" вземи си това,гарантирам ще спреш да плюскаш като луда ,ще отслабнеш без диети и упражнения http://bit.ly/2AVv6QM

Б. Анев

Б. Анев 01.01.2019 10:01

ТИТАНИ НА МИСЪЛТА - АМИ КАКВО СТАВА С ОЗОНА , КОЙТО СЕ ОТДЕЛЯ ПРИ UV ЛЪЧИТЕ, КАЗВАТ, ЧЕ БИЛ МАЛКО ОТРОВЕН В ЗАТВОРЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ?

ZZ TOP

ZZ TOP 04.01.2019 19:08

ДА, ДА А КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ТОКА??