Надникнете ли в тези офиси, веднага ще поискате да заживеете в тях  (СНИМКИ/ВИДЕО)

Надникнете ли в тези офиси, веднага ще поискате да заживеете в тях (СНИМКИ/ВИДЕО)

От известно време големите, а понякога и по-малките по размер компании, създават офис пространства, които излизат от шаблонните представи.

Те не са унили и безлики. По този начин работодателите повишават не само мотивацията за работа, но и сплотеността на екипа. Предлагаме ви да се уверите сами, хвърляйки поглед на тези примери:

1. Парижкият офис на компанията Pons&Huot (Франция)

Пред архитектурно бюро Christian Pottgiesser била поставена конкретна задача -  да се създаде не просто офис с обща работна зона, но и да се организира за всеки служител лично пространство. Резултатът впечатлява.

Не е за вярване в какво превърна Мартин стария си гараж, само и само да не живее под един покрив с тъщата (СНИМКИ)

В тази фирма работят 15 души – 7 от тях са директори, които разполагат с изолирани кабинети, разположени покрай стените. Останалите служители са имали възможността да организират работните си места във вид на прозрачни куполи, пише profit.bg.

2. Архитектурно бюро Selgas Cano в покрайнините на Мадрид (Испания)

Тук е било взето мнението и на служителите. Колективът по-голямата част от времето прекарвал в работа, затова било решено работните места да се позиционират в паркова зона.

Зад стените на този товарен контейнер се крие жилище, за което можете само да мечтаете! (СНИМКИ)


Конструкцията на офиса има продълговата издължена форма, наполовина „потопена“ в земята, за да се подобри топлоизолацията.

3. Офисът на компания Invention Land в Питсбърг (Пенсилвания, САЩ)

Приказен офис, разделен на две половини по полов признак. Творческият колектив на компанията, който се занимава с изобретения и патентоването им, е получил възможност успешно да работи не само в огромен офис – 70 000 кв. метра, но и в удивително организирани пространства. А те са 15!

4. Офисът на Google, щаб квартира в Лондон (Великобритания)

Британският филиал на Google има нов облик. Над него са работили архитектите и дизайнерите от студио PENSON. Работните зони са уютни и весели, като не са загубили от функционалността си.

Служителите имат на разположение кадифена стая със зелени меки дивани. На един от етажите е разположен истински… град, в който можете да поработите върху задачите си.

Те си направиха къща буквално от нищо, а резултатът е направо зашеметяващ! (СНИМКИ)

За целта трябва предварително да си запишете час, тъй като е много търсен.

5. Офисът на Яндекс в Санкт Петербург (Русия)

Дизайнерите от студио Za Bor Architects създадоха необичайно ярък и жизнерадостен дизайн за новата щаб квартира.

За удобството на служителите са създадени фантастични работни места, конферетни зали, стаи за преговори, а също така фитнес, столова, кафене и дори душове. 

6. Офисът на студио Sergey Makhno Architects в Киев (Украйна)

Дизайнът на този офис е удостоен с две награди от Международния конкурс The Architecture Master Prize. В него органично се съчетават съвременни стилове, образувайки необичайна еклектика.

Няколко идеи, с които ще превърнете балкона си в най-уютното място на света (СНИМКИ)

7. Офисът на интернет провайдера Bahnhof Office в Стокхолм (Швеция)

Необичаен офис, от който обаче и вие трудно ще поискате да си тръгвате всеки ден. Разположен е на дълбочина 30 метра в гранитни пещери под стокхолмския парк Vita Berg Park.

Дело е на архитектурно студио Albert France-Lanord Architects. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

Коментирай