Намериха му цаката: Ето как да обелите чушките на мига!

Всички обичаме да ги похапваме, по-малко са ентусиастите за печенето им, но беленето – това е истински ужас

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/nameriha-mu-cakata-eto-kak-da-obelite-chushkite-na-miga Jenata.blitz.bg
Намериха му цаката: Ето как да обелите чушките на мига!

Българите по традиция още предпочитат да си слагат зимнина. А последните месеци аромата на печени чушки се носеше не само из селата, ами и из градовете.

Все пак това е благинка, която много българи обичат. А идеите за чушки в буркани са безгранични.

През зимата ще бъде като божи дар: Украинска маринована сланинка в буркани

И колкото всички да обичаме чушките, то всички (добре, де – болшинството) мрази да ги бели. Това е бавна, тромава и мръсна работа.

Но спокойно – оказа се, че има лесен трик… даже два, с които ще обелите чушките буквално на мига… 

Замразете чушките

Изпечете чушките, а след като напълно се охладят ги приберете във фризера, за да замръзнат. Когато ги извадите ги поставете в найлонов плик и ги пуснете под гореща вода за няколко секунди. Обелете ги веднага и кожата ще се отлепи без проблем.

Рецепта от тефтера: Пълнените чушки на баба стават най-вкусни с тази тайна съставка

Поставете чушките в торба

Поставете печените чушки в найлонов плик и го завържете. Оставете ги да престоят така десет минути. Когато отворите плика, кожата на чушките ще се отлепи сама, така че просто ги прекарайте през пръстите си. / jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай