Българите по традиция още предпочитат да си слагат зимнина. А последните месеци аромата на печени чушки се носеше не само из селата, ами и из градовете.
Все пак това е благинка, която много българи обичат. А идеите за чушки в буркани са безгранични.
И колкото всички да обичаме чушките, то всички (добре, де – болшинството) мрази да ги бели. Това е бавна, тромава и мръсна работа.
Но спокойно – оказа се, че има лесен трик… даже два, с които ще обелите чушките буквално на мига…
Замразете чушките
Изпечете чушките, а след като напълно се охладят ги приберете във фризера, за да замръзнат. Когато ги извадите ги поставете в найлонов плик и ги пуснете под гореща вода за няколко секунди. Обелете ги веднага и кожата ще се отлепи без проблем.
Поставете чушките в торба
Поставете печените чушки в найлонов плик и го завържете. Оставете ги да престоят така десет минути. Когато отворите плика, кожата на чушките ще се отлепи сама, така че просто ги прекарайте през пръстите си. / jenata.blitz.bg