logo

Не е за вярване какви удобства крие това студио от 29 кв. м.! Всеки би искал да живее в такъв разкош! (СНИМКИ)

Не е за вярване какви удобства крие това студио от 29 кв. м.! Всеки би искал да живее в такъв разкош! (СНИМКИ)

Високите цени на недвижимите имоти принуждават много хора, изпаднали в нужда, да избират по-малки жилища. А някои дори се задоволяват с кутийки, само и само да имат покрив над главата си. 

Може и да не ви се вярва, но малките апартаментчета също могат да изглеждат много уютни. Стига всичко в тях да е планирано по най-добрия начин. Като това студио от 29 кв. м. Колкото и малко да е пространството, то е снабдено с всички удобства. А младата му собственичка се чувства изключително комфортно и изобщо не мисли скоро да се разделя с него. 

Няколко идеи, с които малката кутийка, която обитавате, ще се превърне в уютно гнездо (СНИМКИ)

Единствената стая на жилището е разделена на няколко части. Кухнята е присъединена към гостната, след което е разделена на две части. В едната е разположено голямо легло, а в другата - оборудвания с всичко най-необходимо кухненски бокс.   

Леглото, което е в едната ниша, заема цялото пространство - от стена до стена. Вярно, няма място за нощни шкафчета, но липсата им се компенсира от подходящата височина на перваза на прозореца, върху който могат да бъдат подредени всички неща, които по принцип стоят на едно нощно шкафче, в случая - нощна лампа и красив свещник. 

В гостната има само най-необходимите неща - диван, малка масичка и две ярки кресла с класическа форма, които са и единствения акцент в кокетното студио. 

Английски дизайнери превърнаха кутийка от 19 кв. м. в уютен дом (СНИМКИ)

Необичайно е и оформлението на това малко жилище. Всъщност спалнята се намира на мястото на бившата кухня и е отделена от дневната с лека завеса.

Дизайнер показа как студио от 13,5 кв. м. може да се превърне в най-уютното местенце на света (СНИМКИ)

Самата кухня пък е оградена с полувисока преграда, на която е закрепен барплот. Върху него младата домакиня може да се храни нормално.

И не само тя, съдейки от броя на столчетата, разположени пред плота.

 

От другата страна на преградата има вградени шкафове с широк работен плот. За да прониква дневна светлина в кухнята, съществуващият отвор между двете стаи е затворен с полупрозрачни щори.

Тази малка къщичка от 22 кв. м. ще ви остави без думи (СНИМКИ)

През тях директно можеш да попаднеш в спалнята. 

Всички шкафове са от дърво с рижав отенък, а плотовете - от неръждаема стомана, което ги превръща в изразителен акцент на фона на светлия интериор.  

В малкото жилище няма нито един гардероб. Не си мислете, че това е проблем за обитателката му, защото в коридорчето има килер и удобна гардеробна, в която се побират всичките й вещи. 

В тоалетната има толкова малко пространство, че дори не е било предвидено място за душ.

8 грешки при обзавеждането на малки апартаменти, които "крадат" пространство (СНИМКИ)

Проблемът обаче е решен с фиксирана подвижна стъклена преграда, разположена в единия ъгъл, близо до мивката. /jenata.blitz.bg

План на апартамента:

 

Коментирай