Не е за вярване какви уникални мебели могат да се получат от старите кашони в килера (СНИМКИ)

Не е за вярване какви уникални мебели могат да се получат от старите кашони в килера (СНИМКИ)

Всяко семейство има в дома си поне един кашон, в който някога е била опакована новата печка, телевизор или секция за хола. Прибрали сме го в килера или пък сме го сложили на терасата с идеята по-късно да го изхвърлим, но отдавна сме забравили за него.

За сметка на това сме си купили нещо друго и сме се сдобили с още един кашон. Картонените опаковки се трупат, вече няма къде да ги слагаме, но по някаква странна причина ни е мъчно да се разделим с тях! 

Днес от jenata.blitz.bg ще ви дадем няколко идеи, с които да вдъхнете нов живот на старите кашони. Защото от тях могат да се получат уникални мебели! Нещата, които могат да се изработят от стария картон, са изключително красиви, здрави и надеждни, местят се лесно, а при преместване няма да ви е мъчно да ги изхвърлите на боклука. За парите, които ще спестите, няма да споменаваме нищо! 

Ей тия глупости, които правим, тотално съсипват дома ни! (СНИМКИ)

За да стане вашият скрин или гардероб здрав и издръжлив, е най-добре да използвате 5-слоен картон. Ако не разполагате с такъв, можете да слепите няколко по-тънки картона с наполивинилацетатно лепило, след това да ги задържите под преса. 

Начертайте върху хартията подробен чертеж с подробни размери. За да скрепите частите една към друга по-добре, направете зъбчета по краищата.

5 малки тайни за кралски ред в кухнята

Готовите части могат да бъдат сглобени бързо и безопасно, като пъзел.

След като всички детайли бъдат сложени по местата си, остава да ги скрепите по между им с моментно лепило. Дайте им време да изсъхнат, след което обработете краищата с шкурка. 

3 основни грешки в дизайна на интериора

Всеки сам си решава как да изглежда шкафът му. Можете да го боядисате, да го облепите с фолио, да го застелите с нещо или да го лакирате. 

Картонът е евтин, с него се работи много лесно, освен това е хубав и дълготраен материал. Има само един минус - влагата. Този проблем обаче може да се елиминира лесно, например ако покриете конструкцията с лепило, шпакловка и акрилна боя. 

От стария картон можете да си направите и интересни лампи. 

Или нестандартен шкаф за обувки. 

Всичко се получава много лесно - от най-обикновените неща като шкаф, легло, бюро за компютъра. до по-екстравагантните вещи като рафтове с извити форми. 

Жена разруши апартамента си до основи, за да го даде под наем - ремонтът превърна малка кутийка в бижу! (СНИМКИ)

Време е да развихрите фантазията си и да се отървете от боклука, превръщайки го в нещо необикновено. А защо не в промишленото производство?!?

Със сигурност не знаете, но има компания, която прави къщи от гофрокартон! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

fictionfactory.nl

 

Коментирай

ма да

ма да 02.03.2019 12:07

Предложете това на депутатите - хем евтино, хем екологично.