Жена разруши апартамента си до основи, за да го даде под наем - ремонтът превърна малка кутийка в бижу! (СНИМКИ)

Жена разруши апартамента си до основи, за да го даде под наем - ремонтът превърна малка кутийка в бижу! (СНИМКИ)

Домакиня отдаваше под наем апартамента си в продължение на много години. След като квартирантите й се изнесоха, тя реши, че ще му направи освежителен ремонт, преди да пусне нови наематели.

След разговор с дизайнерката Ирина Носова обаче, дамата реши, че е добре ремонтът да стане малко по-голям, а резултатът ще й донесе торба с пари.

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме кои са суеверията и поверията свързани с иконите в дома ви, които задължително трябва да знаете. Споделихме ви и какво шокиращо нещо откри мъж, който реши да ремонтира стационарния телефон в новия си апартамент.

Сега ще ви покажем за един вълшебен ремонт и как един обикновен едностаен апартамент се превърна в двустаен. Сгъваемият диван бе заменен с изолирана спалня, а кухнята бе разположена в ниша и свързаа с хола. Жилището е една от 40 квадратни метра, но резултатите са смайващи и то с малък бюджет.

Това е холът на жилището преди ремонта.

Апартаментът бива буквално сринат до основи, а новият интериор е в скандинавски стил – светло сиви стени, незабележими тапети на акцентна стена и дървени текстури.

Подът не е с паркет, а ламинат. Оставена е възможност на новия наемател да сложи килим, ако има такова желание.

Преди ремонта жилището е имало удобна кухня, която е била заедно с хол и спалня. Един разтегателен диван се е превръщал в легло. За да направи отделна спалня обаче Носова предлага кухнята да бъде преместена в зоната на коридори. Така по-голямата част от старата кухня, бе заета от спалня.

Такова преустройство е напълно законно, то може да бъде съгласувано. Кухнята трябва да бъде маркирана на плана като ниша, а спалнята, като офис.

Между хола и коридора няма врати. Така малкото антре се превръща в част от общото пространство. Между него и хола няма врати. Всичко е зонирано с подови плочки

При входната врата има малко килерче, което е преустроено в гардеробна с много рафтове. Там може да бъдат наредени много вещи, куфари и дрехи.

В хола са сложени тапети с малки орнаменти. Первазът на прозореца е удължен и така той може да бъде използван и като бюро.

Домакинката на жилището е искала да бъдат използвани естествени материали, но бюджетът не позволил.

Кухнята е зонирана с помощта на шарени плочки и конструкция от таван с дървени летви. Долните шкафове са в ярък син цвят и пасват идеално на тапицерията на дивана.  За хладилника е направена специална ниша, така че той да не се вижда от хола

В спалнята зад рамката на леглото са използвани същите тапети, като в хола, за да интериорът се върже тематично. Рамката на леглото също е синя, като тапицерията на дивана и кухненските шкафове.

Основният шкаф в банята е направен от бюро за шевна машина. Плочки са сложени само в „мокрите” зони, останалата част от помещението е боядисано. Душът е поставен в ниша./jenata.blitz.bg

 

Коментирай

Деси

Деси 15.01.2019 13:05

На мен лично не ми допада.Холът преди е бил много по-красив..

Eli

Eli 15.01.2019 13:16

Жилището наистина изглежда прекрасно и функционално.

otzvetkov

otzvetkov 15.01.2019 22:56

Кич в синьо и шарени плочки.

Ева

Ева 17.01.2019 9:05

Много красиво, свежо и функционално

larnaudova

larnaudova 18.01.2019 0:53

Много ми хареса!наистина е свежо,леко "провансал" бих казала.Искам да си посъветвам с дизайнер за моя апартамент, на който му предстои здрав ремонт.

Кики

Кики 27.01.2019 23:34

Много синьо, което изобщо не попада с новите тенденции в последните години.Кич и грозни съчетания. Дизайнерката просто да си смени професията.Тая работа не е за нея.