logo

Не е за вярване какво съкровище има в това жилище на пъпа на Париж, заключено от 1939 г. (СНИМКИ)

Не е за вярване какво съкровище има в това жилище на пъпа на Париж, заключено от 1939 г. (СНИМКИ)

От 1939 година в този апартамент, който се намира в центъра на Париж, не е стъпвал човешки крак. Един ден собственичката му го заключила и изчезнала. А когато след 70 години вратата му отново е отворена, всички ахнали.

Зад стените му се криел уникален интериор и изключително редки предмети на изкуството на стойност няколко милиона долара. 

Преди много години 23-годишната мадам де Флориан трябвало да вземе тежкото решение и да напусне луксозното си жилище в центъра на френската столица. Времето съвпада с началото на Втората световна война и може би изборът й се е дължал на новината, че немските войници се движат към Париж.

Елизабет си купи бункер от Втората световна война и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (СНИМКИ)

По всяка вероятност младата жена е напуснала града много бързо, тъй като е събрала само неща от първа необходимост, оставяйки в апартамента много от личните си вещи и ценни предмети. Тя заключила жилището и се отправила на юг в търсене на по-безопасно място. 

Въпреки че била далеч от дома си, тя продължавала да плаща наема на апартамента, но така и не се върнала обратно в Париж. През 2010 година тя починала на 91-годишна възраст. 

Едва след кончината й нейните наследници разбрали, че някога тя е държала луксозното жилище.  Те наели специалист от аукционна къща, който да оцени имуществото зад стените на апартамента. Все пак вътре имало доста стари мебели, картини, книги и други интересни вещи, от които близките й се надявали да изкарат пари.

Елън Дедженеръс и Порша де Роси си взеха умопомрачителна къща за 27 милиона долара (СНИМКИ)

Отчитайки факта, че апартаментът стои заключен дълго време, специалистът и екипът му били много развълнувани. А когато ключът отключил вратата и всички заедно влезели в него, направо останали без дъх. Всичко наоколо буквално било замръзнало и те изведнъж се пренесли в 1939 година. Въздухът бил прашен и навсякъде имало паяжини. 

Мебелите от началото на 1900 година били истинско съкровище. Столовата била снабдена с всичко необходимо.

Картините били свалени от стените, сякаш стопанката е смялата да си ги вземе по-късно. 

91-годишна бабка тръгна да продава дома си, а щом купувачите го видяха онемяха! (СНИМКИ/ВИДЕО)

На старинната тоалетка били разположени личните й вещи - четки, шишенца с парфюми, козметика, различни кутии и будилник. Всичко изглеждало така, сякаш домакинята е излязла преди малко и съвсем скоро ще се върне. 

В един от ъглите имало голям плюшен Мики Маус и прасенце.

Но една вещ успяла на момента да грабне вниманието на хората от аукционната къща - картина, на която била изобразена дама в розов тоалет. По-нататъшните изследвания показали, че на платното е предишната собственичка на жилището и баба на мадам де Флориан - Марта де Флориан.

Марта де Флориан била известна френска актриса и светска лъвица през 1880-те. Тя водела лъскав живот и имала множество известни ухажори, включително художници, няколко министър-председатели и президенти на Франция.

Не е за вярване в какъв лукс е живяла Кейт Мидълтън преди да стане херцогиня! А сега родителите й са решили да... (СНИМКИ)

Намерени са и много любовни писма, включително и от художника Джовани  Болдини, което обяснявало и причината той да й направи портрета.

Картината е нарисувана през 1888 година, когато Марта била на 24 години. 

След откриването й тя е продадена на търг за 3,4 млн. долара.  

Зад стените на този товарен контейнер се крие жилище, за което можете само да мечтаете! (СНИМКИ)

Наследниците на мадам де Флориан предполагат защо младата жена е напуснала по спешност жилището си. Но остават много въпроси като този какво й е попречило да се върне отново в него и защо е продължила да плаща наема цели 70 години, пазейки в тайна жилището. 

По всяка вероятност тези въпроси никога няма да намерят отговора си. Остава само да се възхищаваме от недокоснатите от времето потресаващи находки! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

milena

milena 11.04.2019 8:43

Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe