logo

Носят нещастие, никога не вкарвайте тези цветя в дома си

Носят нещастие, никога не вкарвайте тези цветя в дома си

Ако ви подарят такъв букет, по-добре го откажете още в същия момент

Има много народни поверия, които са свързани с цветята. Може да сте скептични към суеверията, но има и научни доказателства, че всяко едно растение има своя собствено енергия, която по един или друг начин може да влияе на човека и неговото състояние.

12 неща, заради които в дома ви цари вечен безпорядък СНИМКИ

Ето защо е много важно да внимавате какви растения ще вкарвате в дома си, защото това може да ви изиграе много лоша шега и нещо уж толкова безобидно да ви навлече много проблеми на главата. 

Някои от цветята, които ще ви посочим, носят лош късмет и имат много лоша енергия.

Момина сълза

Това е много красиво пролетно цвете, което може да подарите на всеки, освен на съпруга или на любима. Според народните поверия това растение предвещава скорошна раздяла. Счита се, че в древността е било използвано от магьосници за разделяне на влюбени. 

Не знаем за вас, но ние не бихме рискували да проверяваме дали това поверие е вярно.

Кала

Тези цветя имат наистина лоша енергия, колкото красиви и нежни да изглеждат. Те може да докарат депресия в живота ви. Не случайно това цвете е наричано "цветето на смъртта". Нашите предци са вярвали, че носи много проблеми, болести и дори смърт.

Сухи цветя

Никога не приемайте такъв букет. Той може да краси чудесно интериора и да се запази с години, но реално според поверията носи финансови загуби и проблеми в семейството. 
Сухите цветя всъщност са мъртви цветя, те ограбват здравето на човек и имат отрицателна енергия. В дом, където има такъв букет, обикновено хората се карат много.

Теменужки

Тези красиви и на пръв поглед безобидни цветя ще донесат на собственика си само сълзи и страдание. Народните поверия гласят, че букет от теменужки носи нещастие и скръб в семейството. По-добре е да стоите далеч от такива цветя./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Roni

Roni 12.03.2023 17:28

Глупости.

Търтей

Търтей 12.03.2023 17:33

Някой го е ритнал коня….

Ха ха ха

Ха ха ха 13.03.2023 0:40

Що за глупости!!!

tsanynka

tsanynka 13.03.2023 8:27

Откъде ги изкопахте тези "народни поверия"?

Нина

Нина 13.03.2023 8:41

Нещастия носят само хората. Онези, които са токсични. Има и отровни цветя, но и те са лечебни. Някои предизвикват алергии, но и хората също, макар и неизразена външно. Надушвам лъжците, измамниците и циниците и ги заобикалям. Всяко божие творение е потребно.

Румяна

Румяна 13.03.2023 8:51

Здравейте, може ли да уточните поверията. Преди няколко месеца четох, че теменужката носи положителна енергия и си засадих. Сега какво трябва да я изхвърля ли?

Nadja

Nadja 13.03.2023 13:57

Явно някой няма история за разказване и си е съчинил приказка от 1001 нощ.

баба Гицка

баба Гицка 14.03.2023 3:51

Яко са ги накацали мухите тези...

Мария

Мария 14.03.2023 15:37

Статията я пишете на 14.03.2023 г. А завършвате същата статия с израза, че очаква да роди през ноември 2020 г. Тази некоректност е обидна за читателите и говори за вашето отношение към тях!