logo

12 неща, заради които в дома ви цари вечен безпорядък (СНИМКИ)

12 неща, заради които в дома ви цари вечен безпорядък (СНИМКИ)

Замисляли ли сте се, че многобройните огледала в спалнята ви само увеличават времето за чистене, а тъмните плафони повишават разхода за електроенергия? Има много неща в домовете ни, с които сме свикнали и смятаме за полезни, но в действителност те са или неудобни за употреба, или създават неуютна атмосфера.

Днес ще ви дадем няколко съвета, които ще са ви много полезни, особено ако планирате малки промени или ремонт на дома си. 

Диван легло 

Решението да икономисате пространство, поставяйки в стаята диван, който става легло, не е от най-правилните. Все пак не каните приятели в дома си всеки ден, а разтягането и прибирането на дивана е съмнително удоволствие. Освен това мястото за спане, което предлага такъв вид диван, е много по-малко от нормалното легло, а спането на него не е много комфортно. 

Не е за вярване какви удобства крие това студио от 29 кв. м.! Всеки би искал да живее в такъв разкош! (СНИМКИ)

Ако смятате да купувате нови мебели, по-добре заложете на нормално легло с качествен матрак. Освен че е удобно, то ще издържи много по-дълго, отколкото разтегателния диван. 

Колекция от торбички

Често пазим торбичките, с които сме донесли продуктите от магазина, защото могат да ни потрябват. Един ден обаче това може да доведе до безпорядък в шкафа. 

Веднага се отървете от тези пет неща, които имате в дома си, иначе… (СНИМКИ)

Най-добре е да съхранявате торбичките в кутия, като се ограничите в размера й. А когато излизате навън, е добре винаги да имате по няколко торбички в дамската си чанта. Така няма да ви се наложи да купувате нови и нови всеки път, когато влезете в магазина. И не е лошо от време на време да изхвърляте част от колекцията си от найлонови торбички. 

Много кутии

Да съхраняваш вещите си в кутии е много удобно. Често обаче използваме прекалено много, не помним какво има в тях и губим изключително много време в търсене на нещо в една от тях. 

Как да превърнете малка панелка в приказно бижу? (СНИМКИ)

Подредете дрехите си в гардероба по начин, който ви позволява да имате бърз достъп до тях. А за съхранение на различните предмети използвайте надписани кутии, към които също сте осигурили лесен достъп.  

Отрупана с дрехи закачалка в коридора

Закачалките в коридора се претрупват много бързо, ако всички членове на семейството имат повече от една връхна дреха. Между другото, именно коридорът създава първо впечатление за дома ви. Отрупаната с дрехи закачалка не изглежда много добре, да намерите нужната дреха става все по-трудно, а често част от якетата се озовават на земята. 

3 основни грешки в дизайна на интериора

За да избегнете изкушението да накачите по закачалката много дрехи, просто я заменете с по-компактна и с по-малко кукички. За чантите можете да изберете отделни кукички близо до входната врата. 

Липса на шкаф за обувки

Дори внимателно подредените обувки след известно време превръщат коридора в нещо като сметище.  Освен това липсата на специален шкаф или рафт води до натрупване на мръсотия и локви през зимния сезон, които се разпространяват в другите стаи.

Хвърлете ги незабавно! Тези неща привличат бедността в дома ви, ще останете без пуканата пара

Ако не искате цяла зима да сте с парцал в ръце, си вземете компактен шкаф, в който можете да съхранявате обувките си. Единственият минус е, че в подобни шкафове обувките не могат да се проветряват и ще се наложи да помислите за някакви ароматизатори, например с лавандула, които да поставите вътре. 

Огромни огледала в стаите

Гардеробите с огледална повърхност прекрасно увеличават пространството в малките стаи, но се нуждаят от непрекъснато почистване, което ги прави непрактични.

Черен списък на нещата в спалнята, които погубват секса

Ако не искате няколко пъти седмично да губите време в чистене и миене на огледала, е най-добре да си поръчате гардероб с най-много една-две огледални врати. А за да увеличите зрително пространството в стаята, гледайте цветът на мебелите да е като с този на стените.  

Светли стени в коридора

Скъпите светли тапети в коридора може и да увеличават пространството, но в действителност създават само неудобства. С идването на есента светлите стени моментално стават сиви и мръсни. Освен това тапетите се мият и поддържат чисти много трудно. За да избегнете неудобствата, закрийте светлите стени с помощта на шкафчета за обувки. 

Телени закачалки 

Многобройните телени закачалки често се закачат за дрехите и могат да ги увредят. Затова е най-добре да ги замените с дървени. Така няма да закачате дрехите си всеки път, когато се опитвате да ги извадите от гардероба, а и те изглеждат много по-естетично.  

Открити рафтове 

Едно от най-популярните решения при кухните и гостните са откритите полици. За съжаление, по тях се натрупва много прах, а когато полепне и мазнина, почистването става изключително трудно. Още един минус е, че нещата, които сте сложили по тях, трябва винаги да са подредени. 

10 страхотни и евтини начина, с които ще преобразите дома си (СНИМКИ)

Най-практичният вариант за гостната са шкафове със стъклени врати, а за кухнята - със светли вратички, които зрително увеличават пространството. 

Допълнителни маси в гостната

В много апартаменти се съхраняват допълнителни маси, които се разтягат, когато дойдат гости. Но приятелите не идват толкова често, а тези маси, макар и сгънати, заемат място и събират прах. Най-добре е да си купите кръгла маса, на която ще съберете много повече хора, отколкото зад правоъгълната. А ако не разполагате с много място, можете да си купите по-малка маса, която да е с разтегателна функция. 

Голямо огледало в банята 

Голямо огледало в банята, което започва малко над мивката, много бързо се покрива с пръски.  С него банята ще изглежда мръсна, а отражението ви изобщо няма да ви радва. 

НЕ допускайте тези 14 грешки, когато обзавеждате дома си

Ако сте изправена пред избор какво огледало да си вземете, най-добре е то да е по-малък размер. Закачете го на 20-30 см. над мивката и се спасете от непрекъснатото почистване. 

Плафони в тъмен цвят  

Тъмните плафони пропускат светлината по-лошо и в стаята никога няма да е достатъчно светло. Можете да решите проблема, като купите най-мощните крушки, но това ще се отрази на сметката ви за ток, защото те изразходват много енергия. 

Ако искате да ви е евтино и светло, най-добре сменете цвета на плафоните. Светлите ще пропускат светлината и ще създадат уют в стаята. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 


 

Коментирай

taka e

taka e 03.02.2019 17:56

Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,е - резултатите не закъсняха!и.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете ! http://bit.ly/2krgD93