logo

С този лесен трик ще разберете цъка ли във възглавницата ви страшна бомба ВИДЕО

С този лесен трик ще разберете цъка ли във възглавницата ви страшна бомба ВИДЕО

Според специалиста по хигиена Лиза Акърли, след 2-годишно използване на една и съща възглавница, 10% от теглото й са акари и мъртви кожни клетки

Австралийка показа изключително лесен начин, с който може да разберете време ли е да изхвърлите възглавницата, на която спите, на боклука. На видеото, което се появи в профила й в TikTok, обърнаха внимание журналистите от The Sun.

В кадрите Шантел Мила обяснява, че за да разбере дошло ли е време за смяна на възглавницата, я сгъва  наполовина и изчаква да минат 30 секунди, придържайки с една ръка. След това маха ръката си и наблюдава как тя възвръща първоначалното си положение.

"Ако възглавницата е нова, ще отскочи и ще се изправи рязко. Ако не - време е да я смените с нова", подчертава жената.

Австралийката добавя, че срокът на годност на синтетичните възглавници изтича в рамките на една до две години. Възглавниците от пух своя страна ще издържат по-дълго благодарение на износоустойчивостта си.

Експерт посочи най-голямата грешка, която всички допускат при прането

Мила горещо препоръча на всички да сменят възглавниците си своевременно, тъй като те абсорбират прах, мъртви кожни клетки и себум.

@mama_mila_

When was the last time you went pillow shopping? ##bedroomcheck ##hometips

Sweet Dreams - Trinix

Интернет потребителите са шокирани от видеото на жената и не спират да й благодарят за информацията в коментарите.

Експерти от Dr Beckmann посочиха идеалната температура на пране, която убива коронавируса

"Никога не съм знаела това", "Не съм сменяла възглавницата си от 24 години, страх ме е", "Много благодаря за лайфхака!", "Отивам веднага да изхвърля всичките си възглавници", "Изплаших се, ако не бяхте вие, щях да спя до края на дните си на единствената си възглавница", са само част от коментарите под видеото, което за отрицателно време събра над 200 000 гледания. 

Според специалиста по хигиена Лиза Акърли, след 2-годишно използване на една и съща възглавница, 10% от теглото й са акари и мъртви кожни клетки.

Ето колко често трябва да сменяте пижамата и чаршафите, за да сте здрави!

Експертът по почистване Шанън Луш пък препоръчва одеялата и възглавниците да се перат поне веднъж месечно. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай