logo

Експерти от Dr Beckmann посочиха идеалната температура на пране, която убива коронавируса

Експерти от Dr Beckmann посочиха идеалната температура на пране, която убива коронавируса

Те напомнят, че дрехите, с които сме били на улицата, трябва да се перат веднага след завръщането си у дома

Експерти от компанията Dr Beckmann обясниха как да перем дрехите си, за да намалим риска от разпространение на коронавирус.

Според тях, за да бъде убит вирусът върху спалното бельо, кърпите и дрехите, е достатъчно температура на водата да е 60 градуса. 

„Съществува често срещано погрешно схващане, че дрехите трябва да се перат на максимална температура. Това обаче не е необходимо.

Тестовете показват, че 60 градуса и добър препарат са достатъчни, за да убият вируса “, казва Сюзън Фармър, говорител на компанията. 

Новини, които ще спасят куп жени по време на карантината

Тя отбелязва също, че повечето хора изчакват да се натрупат много мръсни дрехи и едва тогава решават да ги изперат. В условията на коронавирусна инфекция обаче е по-добре това да не се прави и да перем по-често, пише Express.

Експерти напомнят, че дрехите, с които сме били на улицата, трябва да се перат веднага след завръщането ни у дома. Те не трябва да влизат в контакт с други предмети от домакинството и с бельото.

Чаршафите също трябва да се сменя по-често от обикновено  в условията на епидемия. Леглото трябва редовно да се проветрява след сън и да се излага на слънчева светлина.

Доктор разкри как да направите убиец на COVID-19 у дома

След прането пералнята трябва да бъде добре избърсана и подсушена, тъй като бактериите се размножават добре във влажна среда. Кърпите, салфетките, парцалите и гъбите, които се използват за почистване, трябва да бъдат чисти и сухи!

Лекари от Националния център по здравеопазване във Великобритания от своя страна подчертават, че вирусът може да се предава не само по въздушно-капков път, но и чрез докосване на замърсени повърхности.

"За да спрете разпространението на микробите, трябва периодично да почиствате къщата, като обръщате специално внимание на кухнята и тоалетната, където вероятността от инфекция се увеличава няколко пъти", обясняват специалистите. 

Лекари разкриха как надеждно да защитим дома си от коронавируса

"Използвайте сапун и гореща вода, за да отмиете микробите или дезинфектант, за да ги убиете", предупреждават те. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

323

323 02.04.2020 13:47

Има доста практични съвети в тази статия. Но експертите биха ли ми обяснили, КАК ДА СИ ПЕРА ПАЛТОТО или САКОТО ЕЖЕДНЕВНО. Добре за панталон, пола, блуза - е ясно

Ани

Ани 02.04.2020 18:05

Белтъкът се коагулира при 50 гр. Не съм съгласна със статията.

Fat Emilyano boy

Fat Emilyano boy 02.04.2020 18:15

тея са луди ве ше перем къту луди аз да не съм в италия да пера къту луд там водата е безплатна