С този малък трик ще удължите живота на плодовете и зеленчуците в хладилника си

Ако доматите и краставиците ви са станали меки или са започнали да гният, значи е дошло време за това тайно оръжие

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/s-tozi-malk-trik-shche-udlzhite-zhivota-na-plodovete-i-zelenchutsite-v-khladilnika-si Jenata.blitz.bg
С този малък трик ще удължите живота на плодовете и зеленчуците в хладилника си

В натовареното си ежедневие не всяка жена може да си позволи лукса да ходи всеки ден до магазина, за да купува пресни плодове и зеленчуци.

Най-често пазаруваме веднъж седмично, като гледаме да се снабдим с всички необходими продукти. За съжаление, доста често те губят своята свежест още на третия ден. А до следващото ходене до магазина има още толкова много време... 

За да ви избавим от този малък проблем, днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас едно малко трикче, с което ще удължите срока на годност на бързо развалящите се плодове и зеленчуци. 

Излишната влага в хладилника оказва пагубно влияние на повечето свежи продукти. Ако доматите или краставиците ви са станали меки или са започнали да гният, значи е дошло време за това тайно оръжие. А то се нарича гъба за миене на чинии. 

Баба ме светна на този трик за миене на чинии, вече купувам препарат на 6 месеца

Вземете една нова гъба среден размер и я сложете на някой от рафтовете на хладилника. Много бързо тя ще абсорбира цялата излишна влага и зеленчуците и плодовете ви ще останат свежи за дълго време. 

Не забравяйте периодично да изваждате гъбата, за да я изцедите водата и да я подсушите добре.

Трик: Отрязах ъгъла на гъбата си за миене на чинии и спестих много пари

Хубаво е винаги да си имате още една под ръка, която да използвате, докато първата съхне. 

Ако имате малки деца, които вечно падат и се нараняват, със сигурност ще ви хареса и този трик. Вземете найлонов плик с цип и в него поставете гъба, обилно напоена с вода.

След като разберете за какви други неща може да използвате хладилника си, направо ще се преродите!

Сложете плика във фризера и го извадете, когато имате нужда от студен компрес. 

Ледът се топи бързо, а замразената гъба може да стои върху насиненото място достатъчно дълго време. А след като изпълни задачата си, връщате плика обратно във фризера, където гъбата веднага ще абсорбира цялата вода обратно.

Цял живот сме слагали храната си грешно в хладилника, експерт разкри шокираща истина!

Замразената гъба може да се използва и като охладител, ако сте отишли на пикник сред природата, а нямате хладилна чанта. Тя ще осигури на напитките ви ниска температура за дълго време, стига да ги "увиете" добре от всички страни. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
1 Коментара
SuperMag
преди 4 години

http://www.supermag.bg/ онлайн супермаркет

Откажи