Съпрузи си направиха чудна къща от 2 товарни контейнера ВИДЕО

Съпрузи си направиха чудна къща от 2 товарни контейнера ВИДЕО

Двамата не планират да спират до тук, въпреки сериозното заболяване на Дейв

Малката къщичка на Джейми и Дейв Хинкъл е само 37 квадратни метра, но не бързайте да ги съжалявате, защото домът им може да се конкурира с всяко луксозно имение.

За основа предприемчивата двойка е използвала два товарни контейнера, които обикновено се използват по морските плавателни съдове.

А домът им е триумф на постоянството, силата, любовта и способността им да намират радост от всяка ситуация, която им поднесе живота, пише Insider. 

Надникнете ли в този стар товарен контейнер, ще ви падне шапката! (СНИМКИ)

Историята на семейство Хинкъл започва в началото на 2010 г. Тогава съпрузите започнали да се замислят сериозно за бъдещето. Те били затънали в работа, която не им оставяла допълнително време за забавление. 

Парите също не им стигали. Джейми и Дейв искали да се отърват от всичко това и да започнат на чисто - без ипотека и дългове.

Така през 2014 г. продали къщата си във Ванкувър и за 65 хиляди долара купили парче земя в Калама, щата Вашингтон. Само година по-късно, след като решили проблема с електричеството водоснабдяването, двамата се захванали с изграждането на дома си.

Зад стените на този товарен контейнер се крие жилище, за което можете само да мечтаете! (СНИМКИ)

 

Най-трудното обаче тепърва започвало. Когато вече били готови да започнат със строителството, през август 2015 г. Дейв претърпял мозъчен кръвоизлив. Той бил хоспитализиран с хеликоптер, след което прекарал пет дни в реанимация.

"Лежеше в болницата и почти не можеше да говори. Но не спираше да повтаря: "Не мога да умра. Трябва да построим къщата", спомня си съпругата му Джейми. 

За щастие, най-лошото се разминало и веднага след като Дейв бил изписан, се върнал към изграждането на мечтания дом.

На пръв поглед това е най-обикновен стар автобус, но когато погледнете вътре, ще останете без думи! (СНИМКИ)

Отначало той не можел да движи дясната страна на тялото си, но, по думите му, физическата активност му помогнала да се върне във форма. До април 2016 г. строителството на къщата било завършено, а заедно с това Дейв възвърнал 85% от подвижността на тялото си. 

В първия контейнер, който представлява първия етаж на къщата, е разположена дневната, кухнята, банята и складовото помещение. Вита стълба води до втория етаж, където се намира спалнята на съпрузите, както и просторен балкон.

След завършването на дома си двойката решила да се заеме с други проекти - изграждането на оранжерия, кокошарници, окачен мост и дори въжена линия.

Лора си купи порутена обществена тоалетна в Хайд парк, запретна ръкави и... Крайният резултат ще ви остави без думи (СНИМКИ)

Днес мостът свързва балкона на малката им къщичка със самостоятелна тераса, която предлага красива гледка към долината.  

"Чувстваме се истински щастливи. Това е дори повече от това, за което сме мечтали", казва Дейв. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай