logo

Стъклото се пукна и по съвет на баба го натрих с чесън, не е за вярване какво стана

Стъклото се пукна и по съвет на баба го натрих с чесън, не е за вярване какво стана

С помощта на една скилидка от това растение можем да направим пукнатината по-незабележима и да предотвратим по-нататъшното й уголемяване

Чесънът е повече от уникално растение. Той се използва в кулинарията, традиционната медицина и дори в козметологията. Със сигурност обаче не подозирате, че с негова помощ могат да се разрешат и куп битови проблеми. 

Когато баба ми каза, че с чесън мога да поправя пукнато стъкло в дневната, бях много изненадана. Но се вслушах в думите й и не сбърках! 

Дядо ми ме научи как да се справям с колорадския бръмбар от раз

Невинаги имаме възможност веднага да сменим пукнатото стъкло на прозореца или на секцията. С помощта на чесъна обаче можем да направим пукнатината по-незабележима и да предотвратим по-нататъшното й уголемяване. 

За целта е нужно само да разрежем скилидката по дължина и да натриете пукнатината. Всичко трябва да стане много внимателно и да избягваме прекомерен натиск. След обработката остатъка от сока, който е пуснал чесънът, се отстранява с хартиена кърпа.

Тези 5 растения привличат парите и пазят от зли очи!

Разбира се, този начин няма да възстанови структурата на стъклото, но ще ви даде време, докато го смените с ново. Този трик работи при малки пукнатини. 

Каква е тайната ли? Със сигурност домакините, които използват чесън при приготвянето на ястията си, са забелязали, че след това кожата на ръцете им е покрита с лошо миришещ лепкав слой.

3 растения, които ще ви отърват от кърлежи, мухи и бълхи

Растението съдържа висока концентрация на фруктан. Именно този полимер на фруктозата, който е едно своеобразно лепило, определя лепкавостта на чесъна и помага при ремонта на стъклото. /jenata.blitz.bg 

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай