logo

3 растения, които ще ви отърват от кърлежи, мухи и бълхи

3 растения, които ще ви отърват от кърлежи, мухи и бълхи

Вие и вашите домашни любимци прекарвате все повече време навън и е редно да бъдете нащрек

Сезонът на бълхите и кърлежите вече е отворен. Има обаче няколко растния, които могат да държат далеч тези насекоми от вас и домашните ви любимци.

Сега, когато времето се затопля, а земята все още е важна от дъждовете, е време да помислим как да се Защитим от тези опасни паразити.

Двойка опита да си вземе къща в Милано, сблъска се с кошмари, които няма и в стара панелка

Вие и вашите домашни любимци прекарвате все повече време навън и е редно да бъдете нащрек, особено когато става въпрос за тези два кръвосмучещи вредителя – бълхи и комари.

Има няколко растения, които обаче могат да ви предпазят от тях.

Преди време от jenata.blitz.bg ви разкрихме, че истинското спасение от комарите се крие само в едно растение.

Не бе отдавна времето, в което от jenata.blitz.bg ви издадохме как да се справите с колорадския бръмбар от раз.

Много хора смятат, че бълхите и кърлежите са от едно и също семейство Това обаче не е така – бълхите са насекоми, докато кърлежите са паякообразни. Бълхите са доста по-малки на размер от кърлежите. И двете се забелязват обаче трудно върху кожата. Бълхите все пак могат да се появят и вътре в жилището ни.

И двата вредителя се хранят с кръв и оставят червен отпечатък върху кожата ни. Бълхите могат да ни заразят с тения, а кърлежите с лаймска болест. баралеоза и енцефалит. Тези заболявания могат да причинят сериозни здравословни проблеми, ако не са лекувани навреме.

Истинско спасение: Направете тези трикччета, от които комарите и мухите бягат (СНИМКИ)

С повишаване на средните дневни температури бълхите и кърлежите започват да представляват голям проблем за хората и домашните любимци. В частност, кърлежите увеличават популацията си, което води до увеличаване на броя на инфекциите, причинени от ухапвания от кърлежи.

Растения, които плашат бълхите и кърлежите

Подобно но други вредители така и бълхите и кърлежите имат непоносимост към някои миризми. Ако засадите тези растения в радита си, то осезаемо ще намалите броя на вредителите в двора си и ще си спестите много проблеми.

Розмарин

Много ароматни билки отблъскват кърлежите и бълхите. Билковите етерични масла често се използват и срещу вредители. Розмаринът има много силна миризма. Той се бори успешно и с въшките и мухите.

Уморен от суета, Хавиер си направи землянка! Погледнете ли вътре... (СНИМКИ)

Пелин

Той е компактен, докаративен и дългогодишен. Листата му са ароматни и плашат вредителите в градината ви. Той се бори с кърлежи, бълхи и молци.

Чесън

Той принадлежи към семейството на лъка и се използва за готвене от векове. Бълхите и акарите не харесват миризмата му. Той често се използва в хранителните добавки за кучеща срещу кърлежи. Миризмата му отблъсква вредителите. Може да натрошите скилидки чесън из двора си, за да спрете прииждането на бълхи и кърлежи./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Гошо

Гошо 03.02.2020 9:15

Кое е семейството на ЛЪКА ? какви са тези хранителни добавки за КУЧЕЩА ?