logo

Свекърва ми сипва сол в тоалетната и мивката, щом научих защо почнах и аз ВИДЕО

Свекърва ми сипва сол в тоалетната и мивката, щом научих защо почнах и аз ВИДЕО

Мнозина наричат подправката „бяла смърт“, но тя може и да е „бял спасител“ в много домакински задачи

Преди време от jenata.blitz.bg разкрихме осем приложения на солта, от които всеки може да онемее. За да бъдем в полза на всички от jenata.blitz.bg винаги се опитваме да ви разкрием по някоя хитринка, която да облекчи живота ви.

Така например преди време от jenata.blitz.bg споделихме писмо на наша читателка, в което тя разказа защо приятелят й търка със сапун огледалото в банята всеки път преди да влезе да се къпе.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще споделим с вас писмо на друга наша читателка, което тя изпрати във фейсбук страницата ни, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки.

„Преди време забелязах, че свекърва ми сипва по лъжица сол в тоалетната чиния, а понякога и в канала на мивката. Първоначално не обърнах голямо внимание, но когато няколко пъти вече я засякох да го прави реших да я попитам „Защо?“, така читателката на jenata.blitz.bg започва писмото си.

„Щом свекърва ми каза защо го прави започнах и аз. Повярвайте ми! Трикът е страхотен“, казва жената.

„Това е истински „бял спасител“. Отпушва всичко и така вече не мия като обезумяла тоалетната чиния и не давам луди пари за скъпи препарати за отпушване на каналите“, споделя читателката на jenata.blitz.bg.

Важно е да уточним, че солта е много важен и ценен продукт, който използваме всеки ден, тъй като е много лесно да си го набавим – все пак можем да я купим във всеки хранителен магазин.

Въпреки факта, че се нарича „бяла смърт“, солта е наистина незаменима в живота ни. С нейна помощ можете не само да приготвите вкусна вечеря, но и да я използвате за почистване на къщата.

Винаги може да смесите малко сол с вода или оцет и да почистите както прозорците, загорялата мазнина от печката, че и запрашените секции (но внимавайте да не увредите повърхността им, ако използвате оцет). Освен това солта може да е чудесен скраб за напукани ходила (да не говорим, че и премахва неприятната миризма от тях).

Преди време от jenata.blitz.bg ви посъветвахме да сложите няколко таблетки аспирин към прането си и ще постигнете нечувани резултати, но оказа се, че и малко сол в мръсните дрехи също ще ги почисти добре.

Уверете се във видеото колко много неща може да направите у дома, не само в кухнята, с помощта на солта. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай