logo

Тези грешки при пране убиват пералнята

Тези грешки при пране убиват пералнята

Експерти по почистване огласиха основните неща, за които трябва да внимавате при използване на този уред, за да не го прецакате

Пералнята е едно от най-гениалните изобретения, за което милиони жени по целия свят не спират да благодарят всеки ден. Хвърляш дрехите в барабана, добавяш препарат, натискаш бутона и всичко е готово! 

Въпреки това, за да постигнете идеален резултат и да запазите прането в добро състояние, е важно да вземете предвид редица нюанси, които на пръв поглед изглеждат незабележими. И редовно да се грижите за състоянието на верния си помощник. 

Може би не знаете, но прекомерното използване на стандартните настройки може да доведе до някои грешки, които в крайна сметка могат да повредят машината.

Никога не правете тази грешка при пране, ще съсипете дрехите си

Наскоро редакторите на сайта Homes & Gardens заедно с експерти по почистване посочиха основните неща, за които трябва да внимавате при използване на този уред, за да не го прецакате. 

На първо място специалистите призовават в барабана да не се слага голямо количество дрехи. Според тях това пречи на почистващите продукти да премахнат добре мръсотията.

"Или слагайте по-малко неща в пералнята, или купете модел, който може да издържи голям товар. Това е особено важно при прането на одеяла и спално бельо", обяснява мениджърът на бранд за домакински уреди Хейвън Полич. 

На състоянието на устройството също така влияе и затварянето на вратата след пране.

Основателят на Hellamaid Анджела Рубин обяснява, че това увеличава вероятността от развитие на мухъл и плесен.

В тази връзка тя съветва вратата на пералнята всеки път да се оставя открехната, за да се предотврати появата на неприятна миризма, а отделението за перилен препарат и гуменото уплътнение да се почистват периодично от останалия прах или гел.

Край на мистерията: Ето защо се появяват петна по дрехите след пране

Освен това е силно препоръчително при работа с машината да се задават различни режими. Специалистите посочват, че много хора използват само една програма, без да осъзнават, че това съкращава живота на устройството.

Освен това е необходимо пералнята да се почиства правилно от мръсотия.

"Собствениците трябва да се стремят да почистват пералнята си веднъж месечно, за да предотвратят натрупването на мухъл, плесен и перилен препарат", казва експертът по домакински уреди Рон Шимек. 

В заключение експертите посочват, че пералнята трябва да се инсталира на подходящо място.

"Дори ако имате ограничено пространство, е важно да поставите машината в помещение с равен под, което не е подложено на чести температурни колебания", пояснява Шимек. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Aress

Aress 18.11.2023 16:47

Вам обоим это понравится! Абсолютно новые возможности в сексе, независимо от возраста. Это очень крутая штука, попробовав один раз, вы никогда об этом не пожалеете:--------> http://surl.li/nizs