Цял живот сме използвали микровълновата грешно

Цял живот сме използвали микровълновата грешно

В края на краищата на повечето от нас ни е позната до болка следната ситуация – слагаме храна в микровълновата, за да я затоплим, а тя се затопля, но неравномерно – на места е прекалено гореща, а на други, направо студена.

Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка!

Едва ли има човек, който да не се е чудил защо се получава така и как да го предотврати.

В следващите редове ще ви споделим тайна, която може да бъде полезна на мнозина. В днешно време няма човек, който да няма този уред у дома.

Онемях щом свекървата ми каза какво мога да правя със захарта! СНИМКИ

Няма да задълбаваме излишно в причините, поради които храната в микровълновата се загрява неравномерно.

Мнозина слагат храна в микровълновата, след това я вадят, пипат я на различни места, за да преценят дали е достатъчно топла навсякъде и, ако усетят място, на което е студена, просто връщат и продължават да загряват продукта още известно време.

Лекари издадоха рецептата за най-здравословната супа

За да избегнете това, има един прост трик. Просто трябва да направите дупка с вилица или лъжица в средата на чинията, така че храната да бъде под формата на пръстен.

Това не трябва да ви учудва. Точна така няма да има част от храната ви, която да не бъде затоплена. Този метод, разбира се, не е подходящ за всички ястия.. няма как да го направите със супа например, но пък може да го използвате с ориз, елда, пюре, сърнени храни, спагети и т.н.

Добре е, когато загрявате супа, просто по средата на процеса да спрете уреда, да разбъркате супата и да включите отново микровълновата./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай