logo

Учените го доказаха: Жената трябва да е по-ниска от мъжа си! Причините ще ви смаят (СНИМКИ)

Учените го доказаха: Жената трябва да е по-ниска от мъжа си! Причините ще ви смаят (СНИМКИ)

Всеки знае, че нещо малко може да бъде много скъпо за сърцето ни. Данните от неотдавнашно проучване на учени до известна степен потвърдиха това твърдение. Оказа се, че ниските жени са по-склонни да намерят щастие в брака с високи партньори. Едно интригуващо научно изследване изясни произхода на този необичаен феномен.

В широкомащабното проучване участваха 7850 жени. Въз основа на получените данни изследователят China Sleep (Kitae Sohn) установи, че жените, които са значително по-ниски от партньора си в живота, се чувстват по-щастливи в брака си. Оказва се, че повечето жени най-вече обръщат внимание на по-високите кандидати за сърцата си. Еволюцията има тенденция в генетиката на жените да избират своите висши партньори.

Появи се плашещо изследване за ниските мъже

Въпреки че изследователите забелязаха един модел: връзката между чувството за щастие и височината на един партньор се отслабва с течение на времето и след 18-годишен брак заедно значението на ръста практически е намалено до нула.

Женско усещане

Актьорът Хафтор Бьорнсон (височина - 206 см) и съпругата му Келси Хенсън (височина - 153 см)


Друг екип от учени проведе независимо проучване, основано на проучване между 601 жени. Те бяха помолени да обяснят защо растежният фактор се оказва толкова значим.

Повечето отговори на жените бяха:

В ляво: боксьор Николай Валев (висок 213 см) и жена му Галина (височина 163 см). В дясно: баскетболистът Шакил О'Нийл (216 см висок) и приятелката му Никол Александър (160 см височина)

"Всеки път, когато трябваше да гледам надолу, за да погледна лицето на моя човек, се появи усещане за неудобство";
"Няма ограничения при избора на височината на токовете ми. Мога да нося супер високи обувки и пак да съм по-ниска от мъжа до мен";
"До висок мъж, аз се чувствам женствена и защитена по едно и също време".

Високите мъже са по-умни

Британски министър-председател (от 1997 до 2007 г.) Тони Блеър (висок 183 см) и съпругата му Шери Блеър (162 см височина)

Брижит Макрон отново очарова със стил и класа и засенчи всички с уникално красивото си украшение, което се оказа... (СНИМКИ)

Тези, които вярват, че е достатъчно да бъдат умни за успешна кариера, са дълбоко сгрешили. Учените са открили странна връзка между разузнаването и човешкия растеж. Най-често умните хора са над средната височина. Излиза още, че качеството на човешкото развитие играе решаваща роля в нивото на интелигентност в зряла възраст.

Високите мъже са по-богати

Футболистът Дейвид Бекъм (височина - 183 см) и съпругата му, певицата Виктория Бекъм (височина - 163 см)


Всички онемяха от визията на Виктория Бекъм – появи се с рокле без сутиен и показа бая плът, но… (СНИМКИ/ВИДЕО)

Учените са направили друго проучване, за да разберат връзката между материалното благополучие и височината на мъжа. Оказа се, че колкото по-висок е човекът, толкова по-богат е той. Изследователите извадиха и факти: например за 30-годишна кариера приходите от 180-сантиметрови мъже ще бъдат с 166 000 долара повече от колегите му с височина 150 см.

По-внимателно разглеждане на въпроса разкри, че всеки +2,5 см в ръста увеличава и богатството с 2-2,5%. Това означава, че 1% от богатството за всеки допълнителен сантиметър растеж.

Висок социален статус

Певицата Шакира (височина - 157 см) и съпругът й  футболистът Жерар Пике (височина - 194 см) и двамата си сина


Социолозите твърдят, че "ниските" мъже рядко достигат значителни висоти в обществото. Високият ръст придружава значителния социален статус и социалната тежест. Високите мъже са по-склонни да участват активно в социалните дейности, което увеличава уменията за адаптация в обществото. С такива умения високите мъже са по-склонни да постигат високи цели.

Идеална разлика в раста

В ляво: боксьорът Владимир Кличко (висок 213 см) и жена му - актрисата Хейдън Панитие (163 см височина). В дясно: баскетболистът Яо Минг (височина - 229 см) и съпругата му, която също е баскетболис, Е Ли (височина - 190 см)


Антропологът Богуслав Павловски от Полша установи, че материалните облаги, социалният статус и тежестта в обществото не са от първостепенно значение при избора на партньор. Основното нещо - разликата в ръста. Ученият предложи теорията, че разликата във височина от 30 см гарантира брачното щастие.

Актьорът Питър Динклидж (височина 135 см) и съпругата му Ерика Скмид (височина 165 см)

Разбира се, щастливият брак изисква усилие от страна на двамата партньори, а "златната" разлика в раста не е в състояние да компенсира лошия нрав или лошите навици. Желаният и дълъг брак е възможен дори при отрицателна разлика, когато партньорът е по-висок от сателита. Но това е друга история.

А Вие какво мислите за важността на разликата в раста между партньорите? / jenata.blitz.bg

Коментирай

Краси

Краси 17.12.2018 21:33

БаскетболисТ

Госпожата

Госпожата 18.12.2018 21:47

Писали сте ,,раста” и то няколко пъти, ръст се пише, а за членуване да не говорим.

Пипи

Пипи 19.12.2018 9:12

Какъв рАст, бре????? Ръст, рЪст!!!! Неграмотни журналисти!!!

Тия списвачи

Тия списвачи 21.12.2018 17:54

не са ли чували народната мъдрост: Пазете се от Голям човек да не ви бие и малък човек да не ви ебе. /Тълкувайте си го, както искате, дори и буквално!/.

Ема

Ема 15.05.2020 11:44

Аз пък съм по-висока от мъжа ми, и кво сега. Той е 174,а аз 187

Лора

Лора 19.05.2020 12:55

Аз съм висока 192,а мъжа ми 168. Какво ще стане като жената може да вдига мъжа с една ръка. Четах някъде, че е хубаво когато жена ти е висока, защото можело да си разменят обувки? Аз 46,той 41