Уейн изкопа огромна яма в двора и съвсем скоро всички съседи му завиждаха  (СНИМКИ)

Уейн изкопа огромна яма в двора и съвсем скоро всички съседи му завиждаха (СНИМКИ)

Първоначално хората решили, че е превъртял

Първоначално всички съседи на Уейн Мартин решили, че е превъртял. Въпросът защо мъжът е изкопал огромна дупка в задния си двор направо не им давал мира. 

После пък решили, че ще си прави басейн. Но колкото повече работел Мартин, толкова по-ясно ставало, че идеята му е съвсем различна. До края на работния процес никой не предполагал какво всъщност е намислил Уейн. А когато видели крайния резултат от неуморния му труд, съседите му останали като гръмнати.

След като изкопал огромната яма в двора си, господин Мартин си купил транспортен контейнер. Спрял се на евтин вариант и останал много доволен. В края на краищата, идеята му била да направи идеалното евтино подземно убежище, което при нужда може да се използва и като жилище.

Контейнерът, от който толкова много се нуждаел, вече бил в парцела му и Уейн се заел с вратата, през която да влиза. Главното условие било тя да се отваря навътре.

Уморен от суета, Хавиер си направи землянка! Погледнете ли вътре... (СНИМКИ)

После се погрижил за дълбочината на ямата. Според замисъла му, тя трябвало да бъде с 60 см. по-висока от контейнера. В допълнение, най- отдолу изсипал 15-сантиметров слой от фин чакъл. След това направил специален отвор за тръбите и бетонни стълби. Последното стъпало било на височината на покрива на новия му дом. 

Самият покрив пък удължил с железни греди, върху които поставил гофрирани метални листове. Погрижил се и за вентилацията. 

След като приключил с конструкцията, Мартин я залял с 15-сантиметров слой бетон. А след като той се втвърдил, премахнал временните подпори. Най-отгоре поставил слой почва, върху който да отглежда растения. 

Елизабет си купи бункер от Втората световна война и направи такива чудеса с него, че сега всички й завиждат за страхотния дом! (СНИМКИ)

Резултатът от работата му е отлично многофункционално помещение, което може да се използва като убежище или пък склад за съхранение на хранителни продукти и вино.

Най-изключителното нещо на този контейнер е, че може да задоволява различни нужди. В него има достатъчно място за съхранение на всякакви неща. А в случай на извънредна ситуация, може да се използва за няколко дни като убежище.

Прекрачите ли прага на това кокетно студио от 35 м², на момента ще забравите за просторното си жилище (СНИМКИ)

Когато Мартин показал творението си на съседите, всички останали изненадани и възхитени от неговия шедьовър. Разбира се, мнозина веднага пожелали да разполагат със същото многофункционално помещение. Уейн бързо нарисувал схемата и план за действие, с което всеки може да си направи нещо подобно в задния двор. 

В ръководството си той е посочил всички най-важни аспекти, които самият той е научил по време на строителството. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай