Веднага изхвърлете тези 9 неща от банята! Ужасно опасни са СНИМКИ

Веднага изхвърлете тези 9 неща от банята! Ужасно опасни са СНИМКИ

В крайна сметка някои неща не трябва да са това помещение от дома, нали?

Наскоро от jenata.blitz.bg споделихме с вас, че има няколко неща, които трябва да изхвърлите от дома си, ако искате новата година да започнете на чисто и да бъдете обградени само от хубави емоции и неща.

Малко след това от jenata.blitz.bg ви казахме и кои са нещата от гардероба, с които също трябва да се простите.

Сега от jenata.blitz.bg ще "подхванем" конкретно помещение от къщата ни, което обезателно трябва да разчистим от ненужните и опасни предмети.

Ако вашата баня е в идеален ред, поздравления! Но най-често по рафтовете и в шкафовете в това помещение се съхраняват предмети, които нямат абсолютно никакво място там. 

Не правете това. В крайна сметка някои неща не трябва да са в банята, нали?

Затова сега от jenata.blitz.bg направихме списък на деветте опасни неща, които имаме в банята и от които трябва да се отървем веднага.

Козметика, която не се използва


Ето шампоан, а до него душ гел, после балсамче или пък някой скраб, които никога не са използван. Неуспешните покупки не трябва да развалят настроението ни и да заливат пространството в банята. 

Изхвърлете ги, особено, ако са в банята от прекалено дълго време… няколко години например. Най-вероятно срокът им на годност отдавна е изтекъл и вече дори са опасни за здравето ни.

Стари четки за зъби


Ако сте сменили четката за зъби преди доста време, а старата е останала в специалната стойка, тогава това е повод да помислите дали не е време да се простите със старата. 

За какво я пазим? Нали няма да я използваме вече? Именно с такива дреболии започва кашата в банята (и не само).

Самобръсначки

Ръждивите, стари, тъпи самобръсначи са сигурен начин да си "гарантираме" враснали косъмчета, дразнене на кожата или дори по-зле – да се порежем, докато ги използваме. 

Спешно трябва да хвърлите тези неща. А ако се появят петна от ръжда на бръснача, то се отървете от тях на секундата!

Продукти  с изтекъл срок на годност


Веднъж месечно всички бутилки и флакони трябва да се проверяват. Ако срокът им на годност е изтекъл, тогава тези неща от банята трябва да се изхвърлят. Между другото, това се отнася не само за банята, но и за целия апартамент.

Опаковки


Ярките кутии и опаковките от продуктите за лична хигиена трябва да се изхвърлят от банята, без значение колко са сладки. В крайна сметка те заемат място и създават хаос в и бездруго малка стая.

Мръсно пране


Да държите мръсни дрехи в банята означава да създадете перфектната атмосфера за разпространение на бактерии. Много от тях се крият в зацапаните чаршафи или тениски. 

Още по-зле става положението, ако мръсното пране е поставено във влажна среда. По-добре е то да се съхранява на сухо (каквото банята не е).

Книги и списания


Хартията не се разбира добре с влагата, бързо се превръща развъдник на бактерии. Спешно належащо е да изхвърляте такива неща от банята, докато не са се превърнали в планина от вече непривлекателен боклук.

Бижута 


В мокра баня е неправилно да съхранявате бижута, тъй като ще загубят своята привлекателност. Ръждивите обеци или потъмнелите верижки няма да ви разкрасят. Ето защо е по-добре да ги съхранявате в специална кутия далеч от водата и влагата в банята.

Парфюм


Парфюмите не се смесват добре с високите температури и влажност. Те вероятно ще се изпарят в банята. Ето защо, ако искате да се насладите на любимия си аромат по-дълго, по-добре е да го съхранявате на сухо и безопасно място. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

itmizihidmiz

itmizihidmiz 27.03.2020 21:33

[url=http://mewkid.net/when-is-regylia/]Cialis Generic[/url] Cialis Generic mch.beej.jenata.blitz.bg.acs.pw http://mewkid.net/when-is-regylia/