logo

Веднага изхвърлете тези 9 неща от гардероба си! Опасни са!

Веднага изхвърлете тези 9 неща от гардероба си! Опасни са!

Казват, че красотата изисква жертви, но не рискувайте здравето си

Наскоро от jenata.blitz.bg споделихме с вас, че има няколко неща, които трябва да изхвърлите от дома си, ако искате новата година да започнете на чисто и да бъдете обградени само от хубави емоции и неща.

Сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за още няколко предмета, от които трябва да се отървете.

Преди това трябва да уточним, че жертвите на модата не са тези, които следват най-новите тенденции и ходят на ревюта на дизайнерски колекции, а хора, които са готови да рискуват здравето си в името на модата.

Мислите, че си заслужава? 

А ако не, то тогава от jenata.blitz.bg ви съветваме веднага да изхвърлите няколко неща от гардероба си.

От jenata.blitz.bg направихме списък на девет опасни неща, които като нищо могат да съсипят здравето ни.

Ето списък на 9 опасни неща, които трябва да изхвърлите от гардероба си:

1. Впити панталони
Става въпрос за дънки и тесни кожени панталони, които са опасно тесни. От една страна, те стягат кожата, а от друга, блокират кръвообращението в таза и краката, което води до разширени вени и проблеми с женските полови органи.

Разбира се това не означава изобщо да не носите впити панталони, но ако почувствате ненужно стягане, знайте, че не са за вас – купете си правилен размер.

2. Високи токове
Извит гръб, междупрешленни хернии и постоянна болка в долната част на гърба са резултат от избора на неправилни високи токчета. 

Как да проверите дали новите правилната височина токове?
Тестът е лесен: ако коленете ви са огънати, балансът ви се губи и прасците са ненужно натоварени – изберете друг модел обувки.

3. Прашки
Те не се очертават по тялото при по-прилепнали дрехи, но пък допускат до най-милото на жените бактерии, които причиняват цистит и млечница. 

Ако не можете да откажете от прашките, то поне изберете висококачествени модели, изработени от естествени материали. Но от jenata.blitz.bg ви съветваме да обмислите покупката и носенето на друг вид бельо.

4. Ментеливи бижута
Евтините бижута се правят от сплави с неизвестен произход. Те може да предизвикат алергични реакции и да доведат до силно дразнене на кожата. Трябва или да изберете висококачествени бижута, или да преминете към бижута, изработени от скъпоценни сплави.

5. Джапанки
За да ги задържите на краката си трябва постоянно да напрягате пръстите си. Резултатът е постоянна болка в прасците и глезените. Заслужава ли си?

6. Голяма дамска чанта 
Ако чантата е обемиста и просторна, то със сигурност я използваме доста често. Но в резултат на това тежестта притиска само едното рамо (често пъти носим чантата основно от едната ни страна), стойката се влошава и сколиозата прогресира. Затова, ако ще носите куп неща със себе си не използвайте големи дамски чанти, а заложете на раници, където натоварването се разпределя равномерно.

7. Обувки с плоска подметка (или никаква)
Вече уточнихме, че носенето на токове е опасно, както и използването на джапанки, но оказа се, че и обувките с плоска или никаква подметка също вредят на здравето ни.

Те двойно повече натоварват гръбнака и краката, а в дългосрочен план може и да предизвикат плоски стъпала.

Има само един изход: изберете балеринки или маратонки и не забравяйте да използвате ортопедични стелки.

8. Бански костюм
Самият бански не е опасен. Но ако останете с него, след като сте се намокрили във водата вече е рисковано. Ако лежите в мокри дрехи на слънце, бактериите ще се размножават два пъти по-бързо. Има само едно заключение: след къпане трябва да смените банския костюм със сух, а не да чакате да изсъхне върху вас.

9. По-малки обувки
Чували ли сте за врастването на ноктите на краката и деформацията на стъпалото, нали? Това е резултат от носенето на обувки, които са по-малък номер от този, които по принцип трябва да носите.

Дори ако намерите „перфектни“ обувки, които са ви малки, то по-добре не ги взимайте. По-добре е да отделите малко повече време и да намерите наистина подходящите за вас обувки. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай