logo

Хитрите домакини слагат тази подправка в пералнята, прави чудеса

Хитрите домакини слагат тази подправка в пералнята, прави чудеса

Хитрите домакини слагат тази подправка в пералнята, прави чудеса

Хитрите домакини имат редица доказани трикчета, за които повечето хора въобще и не подозират. Едва ли вече има някоя, която да не е чувала, че някои дами например, запазват свежия аромат на дрехите в гардероба си, като по стените му лепят ежедневни ароматни дамски превръзки. 

Хит: Този трик маха всички петна от дрехите, всеки трябва да го знае

Така дрехите винаги миришат прекрасно, без да се налага да ги парфюмирате допълнително.

Уникален трик има и за употребата на пералнята. С него прането ви ще бъде освежено, особено бялото. Той спомага за премахването на петната от тъканите. 

 

Всичко се дължи на една подправка, която масово се използва в готвенето, но дори и не сте подозирали, че има приложение и в прането.

Пробийте бутилка с пирон и я сложете на мивката - ще се преродите

Дафиновият лист е не само ароматна подправка за овкусяване на супи и месни ястия, но и полезен помощник в домакинството.

Оказва се, че тя може да се добави към прането ви  и това носи редица предимства. Опитните домакини отдавна я използват с тази цел. Ето защо и как го правят.

Дафинов лист в пералнята

Дафиновите листа помагат за избелване и освежаване на прането, особено на бялото. Изтеглят мръсотията и петната от тъканите, правейки ги по-чисти и леки.

Освен това придава на прането приятен аромат, който се запазва за дълго време. Добавете няколко дафинови листа в отделението за белина или вода за изплакване и ще останете очаровани от резултатите.

Тази подправка може да се използва за пране на цветни и деликатни дрехи. Помага за поддържане на яркостта и наситеността на цветовете, като ги предпазва от избледняване. Освен това предпазва тъканите от деформация и разтягане, като ги прави по-здрави и еластични.

Добавете няколко дафинови листа в отделението за омекотител или вода за изплакване, за да удължите живота на дрехите си.

Как да използвате дафинов лист при пране

За да използвате дафинови листа за пране, ще ви трябва сухата подправка. Можете да ги използвате цели или нарязани листа, в зависимост от вашите предпочитания. Ето няколко начина да използвате дафинов лист в прането си.

Добавете няколко листа в барабана на пералнята, преди да започнете прането. Това е подходящо за всякакъв вид дрехи и режим на пране.

Добавете 3-5 лаврови листа в отделението за белина или омекотител, преди да започнете прането. Това е подходящо за бяло или цветно пране, което се нуждае от допълнителна грижа.

Добавете 3-4 листа към кофа с вода или леген. Този метод е подходящ за деликатни дрехи, които не могат да се перат в пералня.

Добавете 3-5 лаврови листа в платнена торбичка или чорап и го завържете. Поставете торбата в барабана на пералнята или в кофа с вода. Този метод е подходящ за тези, които не искат лавровите листа да остават по дрехите им след приключване на прането.

Също така тази подправка може да се постави в гардероба с дрехите като средство за отлъскване на молците.

Много домакини палят лаврови листа у дома и ги използват вместо тамян за пречистване на негативната енергия от жилището. Също така този метод ефективно пречиства и освежава въздуха, оставяйки свежест и аромат в помещенията.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Пешо

Пешо 01.12.2023 10:36

Тая подправка ако можеше и да простира...

Jesika

Jesika 01.12.2023 16:24

Най-продаваното лекарство за отслабване в света е вече и в България. Бързи резултати, подходящи за всеки, абсолютно безопасни, ще отслабнете без диета и спорт, резултатът е гарантиран, eто oфициaлния caйт:----- http://gg.gg/ketobg

???

??? 01.12.2023 17:52

Отделение за белина??? На перални машини??? ХА-ХА-ХА

Ую ую

Ую ую 01.12.2023 21:00

Ми я къту съ избеля у пералнътъ и пранету цъфти!

Хитра домакиня

Хитра домакиня 01.12.2023 21:06

Слагам си чсан у гза.

Още по-хитра

Още по-хитра 01.12.2023 21:07

Слагам си и нечесан.

АТИЛА

АТИЛА 02.12.2023 7:41

Пък язека АТИЛА говнярин педераст пасивняр най мръсна долна отрепка боклук и шибантия добавям в педерасткия си осран миризлив гъз разшлякатарен една много добра подправка - сперма от кур магарешки.И напао гъзът ми педерастки цъффффтиииии и ми е кеф и у педерасткия рай отивам.ЮБРЯЯЯЯЯ !!!!

bekka

bekka 02.12.2023 14:41

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox