logo

Хит: Този трик маха всички петна от дрехите, всеки трябва да го знае

Хит: Този трик маха всички петна от дрехите, всеки трябва да го знае

Експерт издаде най-големите хитрости за упоритите замърсявания

Експертът по пране в Манчестър Фран Форджоне разкри пред "Дейли Мейл" прости начини за премахване на петна от вино и мазнина от дрехите.

Фурната се чисти сама с този трик ВИДЕО

Много домакини са се сблъсквали с подобен бич и понякога наистина просто много от нас се предават в борбата с петната. Оказва се обаче, че има няколко наистина лесни начина да се отървем от упоритите замърсявания.

Гарантираме ви, че за някои дори не сте подозирали и ще се учудите.

И така, в първия случай – за премахване на петна от вино, специалистът съветва да се обработи повърхността на продукта с лак за коса, да се остави за няколко минути и да се забърше с влажна кърпа, пише "Дарик".

Това действие трябва да се повтори няколко пъти и да се изпере в машината, като се настрои на максимална скорост. Форджоне препоръчва също така да се използва газирана вода, тъй като мехурчетата помагат за отделяне на частиците мръсотия.

Що се отнася до петната от мазнина тя заяви, че за премахването им ще са необходими прах за пране и вода.

"За да премахнете петно от мазнина от памучни дрехи, трябва да накиснете замърсеното място с прах за пране или, още по-добре, да приготвите паста от прах за пране и вода. Нанесете я върху дрехата и я оставете да действа няколко минути, преди да я сложите в пералнята", обяснява Форджоне и препоръчва след изпирането дрехата да се изсуши на открито.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!