Промяната в технологията на производство и преходът към палмово масло направи маргарина безопасен продукт.
Доктор: Дори две бутилки бира на ден водят до цироза на черния дроб
Това каза професорът по фармакология на Московския държавен университет "Ломоносов" ръководител на Центъра за изследване на здравословното хранене Олег Медведев.
Според експерта маргарините се състоят от рафинирани растителни масла, запазват голяма част от ненаситените мастни киселини. Те спомагат за намаляване нивото на "лошия холестерол" в кръвта и подобряват работата на червата.
Невероятно: Какво ще стори на тялото ни чаша какао на ден
"Съвременната наука не подкрепя митовете за опасностите от съвременните маргарини. Но трябва да се помни, че мазнините, като източник на енергия, трябва да съставляват 30% от дневната диета", отбеляза професорът. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!