logo

4 навика, които състаряват кожата за ден

4 навика, които състаряват кожата за ден

Кожата и косата са отражение на нашето тяло

Всяка жена желае и мечтае да изглежда максимално млада и красива. Това обаче няма да се случи ей така и за целта е важно да се правят много грижи – както за кожата и косата, така и за тялото.

Внимание: Защо можете да напуснете салона за красота с инсулт?

Има обаче много грешки, които масово допускаме, без дори да знаем, че те могат да са фатални за нас и да ни накарат да изглеждаме много по-възрастни, отколкото всъщност сме.

Ще кажем „здравей“ на бръчките и лошата кожа, ако си позволим да ги пратикуваме, а за жалост те са част от ежедневието на много дами.

Липса на сън

Тялото ни е подвластно на циркадните ритми. За да възстановим силата, се нуждаем от промяна във фазите на съня, по време на които се извършва синтезът на хормони, възстановяването на метаболитните и регенеративните процеси.

Основният регулатор на промените в ритъма е хормонът мелатонин. Неговите функции за тялото са много обширни: има положителен ефект върху метаболизма на мазнините и въглехидратите, намалява количеството на холестерола в кръвта, участва в регулирането на налягането и влияе върху синтеза на други хормони.

Отделянето му се нарушава с възрастта поради пренебрегване на хигиената на съня (късно заспиване, спане в шумна, задушна, осветена стая).

Всичко това води до умора, намален имунитет и устойчивост на стрес, което не може да не се отрази негативно на състоянието на косата и кожата.

Липса на физическа активност

Всеки знае за ползите от физическите упражнения, но в контекста на младостта това е особено вярно. Доказано е, че мускулната тъкан произвежда специални сигнални вещества, които карат нашата ендокринна система да работи по-активно.

Освен това упражненията подобряват притока на кръв във всички тъкани и карат лимфната система да работи, предотвратявайки подуване.

Неправилно хранене

Има ясна връзка между стомашно-чревния тракт и външния вид. Състояния като себореен дерматит, периорален дерматит, розацея са тясно свързани с хранителните навици.

За красота трябва да ядете достатъчно количество фибри. А най-лошите врагове на кожата са бързите въглехидрати и захарта.

Любов към тена

Слънцето причинява фотостареене. Модата за прекомерен тен изчезна, всички активно използват защитни масла и излизат под активното слънце в правилните часове. Не забравяйте за шапките и очилата. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай