5 продукта, които омазняват косата

5 продукта, които омазняват косата

Консумирате ги всеки ден, а те развалят външността ви

Косата е едно от най-големите оръжия на всяка жена. Тя е израз на нейната идентичност! Затова и не е изненадващо, че едно дребно, но изключително неприятно обстоятелство като мръсната коса, е в състояние да развали настроението на всяка дама и да срине самочувствието й. 

Мазната коса е често срещан проблем, който се решава доста трудно. Често той се предава по генетичен път. 

Косата може да се омазнява прекалено бързо и заради хормонален дисбаланс - бременност, стрес, хронични и придобити заболявания.  

Или пък заради храната, която консумирате. 

Веднага идете на лекар, ако косата побелее рано

Ако искате да запазите косата си чиста възможно най-дълго, обърнете внимание на продуктите в менюто си. Някои от тях могат да увеличат количеството отделена мазнина, докато други, точно напротив - да го намалят.

Ето от кои неща е най-добре да се откажете, за да се отървете от неприятния проблем, наречен мазна коса:

Пържени храни

Когато консумирате прекалено много пържени храни или fastfood, организмът ви се пренасища с мазнини. Те намират своя изход под формата на излишни килограми, както и чрез кожата. Точно заради тях може да се сблъскате с постоянно мръсна глава, обриви по лицето и прекомерно изпотяване.

Сол

Разумната консумация на сол не вреди на организма и прави много ястия много по-вкусни.  Прекомерната й употреба обаче води до много нежелани последствия: подпухнали очи, пърхот и обща дехидратация.

Последното води до прекомерно производство на течности, което прави кожата на тялото и скалпа мазни. 

Млечни продукти

Преди млякото се смяташе за вълшебно хапче срещу всички болести - даваха го за растеж на костите и укрепване на зъбите, на работници в опасни предприятия и за поддържане на имунитета.

Златно правило: Ето колко често трябва да миете косата с шампоан

Млечните продукти наистина притежават полезни за организма качества, но само в умерени количества. Това е така, защото излишните мазнини, съдържащи се в млякото, излизат през кожата.

Ето защо, ако пиете мляко всеки ден и консумирате продукти като мазно сирене или кисело мляко, трябва да помислите за леки корекции в хранителните си навици. 

Захар 

Човешкият организъм трудно се справя със смилането и усвояването на продукти и ястия със захар. Ето защо, ако ги консумирате прекомерно, трябва да се подготвите за много неприятни последствия, едно от които са възпалителни процеси.

А когато последните се появят, организмът отделя голямо количество течност, включително мазнини, за да се бори с тях.  

Въглехидрати

Храните, наситени с въглехидрати, провокират производството на себум. Освен това въглехидратите са трудни за усвояване от организма, а излишната мазнина по главата може да се дължи на прекомерното изпотяване. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай