Диетата на балерините

Диетата на балерините

Основните правила на диетата на балерините, които още от деца са свикнали на дисциплина и лишения от кулинарни глезотии са следните. На пръв поглед те не са чак толкова сложни и изнурителни, но изискват постоянство и неотклонно спазване. Изпълнявате ли тези условия, резултатът няма да закъснее.

1. Една порция храна трябва да бъде разделена на 2 храненета т.е. да не се изяжда наведнъж.  

2. Супите се смятат за самостоятелно блюдо и затова не бива да се съчетават с други храни.

3. Не бива по време на едно хранене да се ядат месо и риба, тъй като те съдържат разнородни белтъчини.

4. Трябва да се употребяват млечни продукти с ниска масленост. При изборът на мляко и млечни продукти трябва да се предпочитат тези с нормална масленост, и при пиене млякото са се разрежда с вода.

5. От менюто категорично трябва да бъде изключена фабричната майонеза. Ако не ви стигнат силите да се откажете напълно от майонезата, е най-добре да си я направите сама без жълтъци и сол, а с обезмаслено кисело мляко. 

6. Изключително важно е да не се употребява сол при приготвянето на храната, а тя да бъде заменена с подправки или соев сос.

7. Вода трябва да се пие не по-късно от 30 минути преди хранене и не по-рано от 1 час след хранене. За 1 денонощие трябва да се изпиват 1,5-2 литра трапезна или минерална негазирана вода. /jenata.blitz.bg

Коментирай