Диетолог на звездите разкри най-ефективния метод за отслабване без пресмятане на калории

Диетолог на звездите разкри най-ефективния метод за отслабване без пресмятане на калории

Желаещите да поддържат здравословно тегло трябва да развият правилни навици и да не разчитат на краткосрочни диети

Индийският диетолог Мунмун Ганеривал, който помага на звездите на Боливуд в битката с излишните килограми, посочи трите най-важни правила за отслабване, пише The Hindustan Times.

Според експертката, желаещите да поддържат здравословно тегло трябва да развият правилни навици и да не разчитат на краткосрочни диети.

Тя съветва при хранене да се придържате към принципа на "трите R": правилно качество, точното количество и точното време. Само така няма да се наложи непрекъснато да пресмятате калории и да се подлагате на ограничения, категорична е тя. 

Диета чудо топи 18 килограма само за 2 седмици

Според принципа на правилното качество е важно храната да е качествена и полезна. Калоричността й тук не играе особена роля. 

Ганеривал си спомня как веднъж в Instagram е публикувала снимка на гравиола - тропически плод, отглеждан в Индия. "Хората веднага започнаха да се интересуват колко калории съдържа и дали ще качат килограми, ако го изядат", казва тя.  

От подобни въпроси, по думите й, трябва да се притеснявате, само когато става въпрос за преработена храна. А пресните плодове в оригиналния им, непреработен вид могат да се консумират без никакви притеснения. 

Подходящото време за хранене, според диетолога, започва след разсъмване и завършва при залез слънце. Това, казва тя, означава, че трябва да се събудите не по-късно от два до три часа след изгрев слънце и да си легнете доста преди полунощ. 

Чудната диета на баба, която топи килцата без да гладуваме

"Третият фактор е правилното количество. Няма нужда да използвате приложения, с които да изчислявате въглехидратите и калориите или да мерите порциите, които ще ядете. Просто дъвчете храната си бавно, както трябва, и не се разсейвайте с нищо, докато се  храните", съветва Ганеривал.

По думите й, така, и без приложения, веднага ще разберете кога е време да спрете да приемате храна. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай