logo

Ето как да имаме вечно млада кожа

Ето как да имаме вечно млада кожа

Според експертите има четири трика, които ще ни гарантират младежки вид въпреки напредването на годините

С напредване на възрастта в тялото настъпват промени, както външни, така и вътрешни. Можете да забележите появата на бръчки и назолабиални гънки, увиснали ъгли на очите и т.н., както и склонност към различни заболявания, високо кръвно налягане и метаболитни нарушения. 

Маската на Шехерезада изглажда бръчките като с вълшебна пръчица, а кожата...

Това се дължи на намаляване на синтеза на естроген - хормонът на младостта. Освен това се нарушава синтеза на колаген, протеин, който осигурява сила и еластичност на кожата.

Но няма жена, която да иска да остарее. Същото важи и за мъжете – нищо, че не си признават гласно.

Именно заради това от jenata.blitz.bg ще се притечем на помощ. Оказа се, че има как кожата да остане млада за по-дълго време.

Според експертите има четири трика, които ще ни гарантират младежка кожа въпреки напредването на годините.

Темата за женската красота след 40 години бе засегната от няколко експерти в областта – Наталия Тарасова- главен лекар на KB MEDSI в Москва, както и Татяна Шаповаленко-доктор на медицинските науки, професор, както и лекарят от Руската федерация Владимир Подхомутников.

Те разкриха тайната за това как кожата да остане млада по-дълго. 

За нищо на света не се отказвайте от кафето – вредно е за кожата!

Факт е, че когато се наруши синтеза на колаген, възникват различни кожни промени. И можете да определите неговия дефицит с помощта на общ кръвен тест.

Според експертите, освен кожни проблеми, липсата на колаген води до следните последици: нарушен растеж и структура на косата и ноктите, проблеми с гръбначния стълб, замъглено зрение, мускулна слабост, пролапс на вътрешните органи, крехкост на костите и ставни и съдови заболявания.

За да се нормализира нивото на колаген, е необходимо да включите в диетата си месо и риба, в които полезното вещество се съдържа в големи количества. 

Черният чай върши чудеса! Откакто го използвам, всички приятелки ми завиждат за красивата и млада кожа

Освен това здравословният, пълноценен и редовен сън е важен. Според Владимир Подхомутников в нашето тяло в периода от 23: 00-7: 00 започва механизмът за подмладяване на тялото, в противен случай човек прескача този процес. 

А за подобряване на качеството на съня и живота като цяло специалистите препоръчват редовна физическа активност за около 20-30 минути на ден

Не забравяйте, че е важно също така да се спазва режимът на пиене на вода. Изберете добре минерализирана течност, тя нормализира киселинно-алкалния и водно-солевия баланс в организма. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай