За нищо на света не се отказвайте от кафето – вредно е за кожата!

За нищо на света не се отказвайте от кафето – вредно е за кожата!

Оказа се, че кофеинът има точно три невероятно благоприятни ефекта върху кожата ни

Много хора не могат да си представят деня си без кафе. За тях от jenata.blitz.bg преди време споделихме какви чудеса ще се случат с тялото ви, ако пиете кафето с масло.

Има мнозина, които обаче се отказват от горещата напитка…предимно заради някакъв вид диета. Именно за тях от jenata.blitz.bg посочихме шест причини, които ще ви накарат да зарежете кафето на секундата.

Много медици подкрепят отказа от кафето, тъй като злоупотребата с кофеин може да предизвика високо кръвно налягане, безпокойство и треперене. Освен това се смята, че кафето изхвърля полезните вещества от тялото, включително калций, магнезий и калий.

Внимание, пиенето на кафе сутрин рано е опасно

Но сега от jenata.blitz.bg попаднахме на интересно прочуване. Оказа се, че отказът от кафето може да е изключително опасен за кожата. Това е така, защото кофеинът има благоприятен ефект върху здравето на кожата. 

Според дерматолозите благоприятните ефекти на кафето върху кожата са точно три.

Ето кои са трите благоприятни ефекта на кафето върху кожата:

По-малко пъпки
Кафето има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Според експерти кафето може да помогне в борбата с възпалението, което може да доведе до акне и хиперпигментация.

Побеждава розацеята
Розацеята е хронично кожно заболяване, характеризиращо се със зачервяване на кожата и разширяване на малките съдове и папули. Според учените пиенето на една или две чаши кафе дневно може да предотврати развитието на болестта.

Липса на старчески петна
Много от микроелементите, с които кафето е богато, помагат за предотвратяване на старческите петна. Един от тези чудотворни микроелементи е хлорогеновата киселина, която също присъства в кафето. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Тотални глупости

Тотални глупости 23.05.2021 20:01

Надявам се не всички жени са толкова малоумни, колкото статиите които пишете за тях от "Жената"

Кофе неро

Кофе неро 24.05.2021 6:46

Кафето е африкански активен въглен, от растения, затова така, е добре за кожата.