logo

Фризьор: Това е основната грешка при измиването на косата

Фризьор: Това е основната грешка при измиването на косата

Освен всичко коафьорът разкри колко пъти седмично е правилно да къпем гривата си

Всяка жена (че и не само) иска да има красива, здрава, гъста и разбира се чиста коса. Именно заради това повечето дами правят какво ли не с гривата си в името на това тя да изглежда безупречно.

Дано, но нека признаем, че в стремежа си да имаме красива коса понякога правил и куп небивалици.

Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg назовахме петте най-сериозни грешки, които увреждат косата. Малко след това пък фризьор посочи най-грубата грешка, която изцяло съсипва гривата ни.

Сега обаче друг топ коафьор посочи основата грешка, която допускаме при измиването на косата.

Известната американска фризьорка Фелисити разкри колко точно пъти трябва да нанасяме шампоан върху косата си докато се къпем и колко пъти седмично е удачно да мокрим гривата си.

„Най-голямата грешка, която хората допускат когато се къпят е да нанесат шампоан само веднъж върху косата си“, категорична е фризьорката.

Фризьор разкри евтин домашен трик за красива и здрава коса

Тя поясни, че това трябва да се случва минимум два пъти. Според нея по този начин скалпът се почиства от всички продукти за оформяне на косата, които са били използвани преди това. 

„С второто нанасяне шампоанът вече започва да изпълнява основната си функция – а именно да измие косата както трябва“, обясни експертът.

Руса красавица 2 години не ми косата си с шампоан, не е за вярване как изглежда сега

Освен това фризьорът поясни, че всички последващи препарати за коса – като балсами, овлажнители, подхранващи ампули и т.н., трябва да се прилагат върху корените на косата, тъй като останалата част от косата вече е достатъчно почистена от пяната, която се образува по време на измиването с шампоан. 

Фелисити обясни, че мократа коса по правило трябва да се сресва само след нанасянето на балсам.

Освен това според фризьорката, за да не се влоши качеството на косата ви, е по-добре да я миете не повече от 2-3 пъти седмично. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Сиси

Сиси 23.02.2021 20:48

Голямо откритие, че аз винаги съм си я мила по два пъти и два пъти седмично. Не е нужно да си голям коафьор, че да го знаеш.