Фризьор: Това е най-фаталната грешка, която съсипват косата

Фризьор: Това е най-фаталната грешка, която съсипват косата

Оказа се, че нанасянето на шампоана играе ключова роля в косопада

Всички хора – без значение дали говорим за жените или за мъжете, искат да имат здрава, гъста и красива коса. Понякога обаче в стремежа си да направим всичко в името на красивата грива допускаме куп грешки.

Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме кои са петте най-често допускани грешки, които съсипват косата. Е, оказа се обаче, че има още една – при това фатална грешка.

Американският фризьор Брад Мондо назова кое е нещото, което повечето хора правят когато се къпят и което съсипва косата им. Оказа се, че това е пряко свързано с шампоана.

„Правилото за шестте сантиметра” ще промени живота на всяка жена! (СНИМКИ)

„Много хора нанасят по изключително погрешен начин шампоана върху косата си. Това не само, че не е редно, ами и води до косопад“, предупреди коафьорът.

Внимание, боите за коса се оказаха супер опасни

Според стилиста здравето на косата зависи от начина на измиването й. 

Той е категоричен, че ако втриете шампоан в скалпа, кожата на главата се уврежда и това води до проблеми със скалпа. Освен това може да доведе и до загуба на коса.

Журналистка не ми косата си цял месец и ето какво се случи

„Много хора оплитат ненужно косата си, докато се мият, опитвайки се да втрият шампоана в скалпа възможно най-много. Някои дори търкат главите си с ноктите си, но това не само, че не е позволено, ами е и изключително вредно“, категоричен е фризьорът.

Най-доброто, което човек може да направи, ако иска да има здрава и красива коса, е да нанася шампоана с кръгови движения. 

Момиче преобрази изтощената си коса с помощта на малък трик с... ВИДЕО

„Върху корените трябва да се нанася малко количество шампоан, независимо от дължината на косата. И в никакъв случай не втривайте грубо препарата – това само вреди“, предупреждава американският фризьор Брад Мондо. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

фризьор

фризьор 12.12.2023 3:54

Имам постоянни клиентки, на които мия всяка седмица косата по тоя "грешен " начин. Не съм забелязал да има отрицателни последици. Втривам шампоана в корените продължително.