Косата ви ще спре да пада, направите ли това

Косата ви ще спре да пада, направите ли това

Обикновено за денонощие човек може да загуби около 100-150 косъма, като по-голямата част от тях се падат при миене

Падането на косата е напълно естествен процес и колкото и да се опитвате да укрепите корените, тя ще пада.

Обикновено за денонощие човек може да загуби около 100-150 косъма, като по-голямата част от тях се падат при миене, а останалата - докато я сресваме или случайно я заплитаме в дрехи. 

И тъй като вълшебно средство за растеж и плътност на косата все още не е измислено, най-сигурният начин да се радвате на здрави и буйни къдрици, е като се грижите правилно за тях.

В тази връзка, днес от jenata.blitz.bg ще споделим с вас съветите на лекари от Индия, с които падането на косата след измиване с шампоан лесно може да бъде предотвратено.

По думите на трихолога Арши Рахул, за да се сложи край на този проблем, е необходимо да се използва шампоан, който не съдържа сулфати. Освен това специалистката препоръчва продуктът да не се втрива директно в скалпа, пише Hindustan Times.

Лекар: Има 4 златни правила за сушенето на косата със сешоар!

"Вместо това изстискайте подходящо количество шампоан в дланта на ръката си, разпенете го и след това го нанесете върху скалпа си, без да го оказвате твърде силен натиск", казва лекарката.

Тя добавя, че не е хубаво при миене главата да е надолу, защото по този начин косата се заплита. 

Консултантът козметолог Амиша Махаджан пък казва, че хората с мазен скалп могат да го мият всеки ден или през ден, а тези със сух - възможно най-рядко. В случай на прекомерна плешивост, дори след смяна на козметиката, експертът препоръчва да се свържете със специалист.

"Ако забележите внезапно увеличаване на косопада или изтъняване на косата, не забравяйте да се консултирате с дерматолог своевременно, тъй като това може да не се дължи на шампоана, а на някои вътрешни проблеми, които може да изискват медицинско лечение:, предупреждава Махаджан. 

5 фатални грешки, които съсипват косата

В заключение клиничният козметолог д-р Дебеши препоръчва включването на храни с високо съдържание на протеини в менюто с цел поддържане красотата и здравината на косата.

За измиване на косата е хубаво да се използва филтрирана вода. Ресането на мокра коса не е препоръчително. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай