logo

Неочаквана тайна се крие зад изобретението на силиконовия ластик за коса СНИМКИ

Неочаквана тайна се крие зад изобретението на силиконовия ластик за коса СНИМКИ

Оказа се, че всичко е започнало преди точно 18 години по времето на университетски купон

Няма жена, която да не разполага поне с милион и едни ластика за коса. Каквото и да си говорим това е аксесоар, който всяка представителка на нежния пол използва, ако не ежедневно, то поне по няколко пъти в седмицата.

За да не ставаме жертви на модните клопки от jenata.blitz.bg преди време ви разкрихме кои са четирите прически (и аксесоари за коса), които превръщат всяка жена в селянка.

Сега обаче от jenata.blitz.bg ще поговорим по-специално за силиконовия/гумен ластик за коса. 

Преди това обаче от jenata.blitz.bg държим да припомним, че споделихме шокиращата история на една млада жена, която цел живот носеше ластик на ръката си, но след 30 години жестоко съжали.

И така – да се върнем на силиконовия ластик. За негов изобретател се смята красивата блондинка Софи Трелс-Тведе. Швейцарката е собственичка на компанията Invisibobble, която „бълва“ най-голяма част от ластиците за коса по света.

Софи Трелс-Твед

Оказа се, че една нелепа случка от преди 18 години я е накарала да направи това гениално изобретение, което не променя и улеснява визията на всяка жена.

И така- точно преди 18 години Софи била поканена на университетско парти с преспиване. Според правилата на купона тя нямала право да носи нищо със себе си – нито дрехи, нито аксесоари и т.н.

В разгара на купона и малко преди да се отправи към леглото Софи обаче поискала да върже буйната си грива. За съжаление тя не си носила ластик, а никое от другите момичета не разполагала с такъв.

Тогава обаче Софи намерила стар стационарен телефон, чиято слушалка била със стандартния навит кабелен шнур. Русокосата красавица скъсала шнура, завързала го и с него вързала косата си, а след това легнала да спи.

За нейна изненада на следващата сутрин главата й не я боляла и „стискала“ – чувство, което момичето изпитвало редовно, ако спи с вързана с ластик коса.

Тя разказа за това на тогавашното си гадже, който към днешна дата е неин съпруг и бизнес партньор. Софи решила, че това е перфектна ниша за създаването на моден аксесоар, който ще улесни живота на всички жени с дълга коса.

Двамата започнали да работят върху проекта й.

„Свързах се с човек, който правеше шнуровете за кабелните телефони. Помолих го са ми направи такъв, но в малък вариант и да запой двата края така че да се получи ластиче. Той го направи. Но първата партида на „изобретението“ ни бе толкова трагична, че приятелите ми ме спукаха от подигравки“, спомня си София.

Спукаха от подигравки тази красавица за „брадата“ й, но с едно движение тя ги ошашави СНИМКИ

Въпреки първоначалния неуспех тя не се отказала от идеята си. Доизкусурили недостатъците и пуснали на пазара нова партида силиконови ластичета за коса.

Първоначално Софи продавала по три ластичета в кутийка за цена от пет лири (11,78 лева). Към днешна дата предприемчивата блондинка притежава над пет милиона паунда, изкарани именно от това просто, но гениално творение, променило живота на всяка жена.

Ето как един обикновен университетски купон, неочаквано стечение на обстоятелствата и проста, но гениална идея могат да преобърнат живота на милиони жени по света. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай