Невероятен метод за отслабване след 40 г., с който ще избегнете повторното напълняване

Невероятен метод за отслабване след 40 г., с който ще избегнете повторното напълняване

Той се фокусира върху по-доброто разбиране на нуждите на организма и промяната на отношението към храненето

С годините организмът се променя, особено след 40-те, когато много жени се изправят пред предизвикателството да поддържат здравословно тегло.

Намаляването на скоростта на метаболизма и другите промени могат да доведат до натрупването на излишни килограми, въпреки предишния начин на живот.

Желанието за отслабване кара много дами да прибягват до интензивни диети и досадни тренировки, но това често се оказва временно решение с възможност за негативни ефекти върху тялото. И тук възниква големият въпрос - как да отслабнете след 40 години и да не напълнявате отново?

Писателката и експерт по хранене Сам Райс предлага нов подход за отслабване и запазване на здравето след 40 години.

Този популярен плод топи излишните вътрешни мазнини като с вълшебна пръчица

Нейният способ, описан в книгата "Методът на средната възраст: Как да отслабнете и да се чувствате страхотно след 40", се фокусира върху по-доброто разбиране на нуждите на организма и промяната на отношението към храненето.

Основната идея на метода е получаването на повече хранителни вещества с по-малко консумирани калории. Това не е свързано със строги ограничения и временни диети, а представлява здравословна и балансирана хранителна система, която може да се спазва дълго време. 

Същността на подхода на Райс е седмицата да се раздели на леки и нормални дни.

Леките дни се характеризират с ограничаване на приема на калории до 800 на ден, докато фокусът в нормалните дни е върху качеството на храната. Тя трябва да съдържа всички вещества, от които се нуждае организмът -  протеини, здравословни мазнини, бавни въглехидрати, фибри и витамини.

Един от ключовите моменти на тази система е, че в обикновените дни няма строги правила или забрани за определени групи храни. Това позволява да се насладите на чаша вино или парче торта, като същевременно поддържате баланс и умереност в диетата си.

Важно за 40-годишните дами: Ето как да поддържате фигурата си

За да станат резултатите видими за по-кратко време, специалистката предлага да се започне с шест лесни дни през първата седмица, след което постепенно броят им да се намали до три. След като целевото тегло бъде достигнато, може да се премине към един или два леки дни в седмицата, за да бъде запазен постигнатият резултат.

Този подход помага не само да се постигне желаната форма, но и учи жените на умереност и положително отношение към храненето.

Техниката ще ви научи да изпитвате удоволствие от приготвянето и приемането на храна, осигурявайки на организма всичко необходимо за здраве и добро самочувствие. 

В крайна сметка методът на Сам Райс е дългосрочен и здравословен начин да останете във форма след 40 години, без да рискувате да напълнеете отново. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

   

Коментирай