logo

Признаците, които показват, че старостта чука на вратата

Признаците, които показват, че старостта чука на вратата

Забележите ли някой от тях, значи младостта е започнала да си отива

Старостта не идва внезапно. Неумолимото време ден след ден отнема по малко от силите, здравето и красотата ни. 

Голяма част от жените се опитват да удължат младостта си по всевъзможни начини. Въпреки това, колкото и да се стараем, естествените процеси в организма рано или късно взимат своето.

Официално младостта продължава до 45-годишна възраст, но кога наистина започваме да остаряваме?

Най-видимите доказателства, че този процес е започнал, разбира се, са първите бръчки по лицето. Но има и други по-незабележими признаци, които говорят, че младостта започва да си отива. И днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за тях. 

Губите косми не само на главата  

Косопадът може да е провокиран от множество фактори и това не винаги означава, че организмът остарява.

Ето как бързо и лесно да забавите стареенето и да удължите младостта си

Но ако изведнъж забележите, че и по други части на тялото окосмението е станало значително по-малко, без да сте правили нищо, за да го постигнете, това означава само едно - започнали сте да остарявате! 

Синините изчезват много бавно

Един от най-разпространените, но често пренебрегвани признаци на стареене, е продължителността на изчезване на синините, раните и ожулванията. Ако кожата се регенерира бавно, е възможно да имате проблеми с процесите на възстановяване на всички останали системи.

"Слънчеви" пигментни петна

Още от ранна възраст е добре кожата да се предпазвана от слънцето. Много жени обаче пренебрегват този съвет на козметиците в продължение на десетилетия.

Кажете "не" на тази козметика през зимата, ще съсипе кожата ви!

Междувременно ефектът от ултравиолетовото лъчение върху кожата има кумулативен ефект. Благодарение на него се появяват тъмни петна по тялото, което показва наближаването на старостта.

За да ги преборите, нанасяйте защитен крем на кожата си и започнете да използвате серум с естествени избелващи средства. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай