Спри да правиш тези 5 неща сутрин и ще видиш как бързо ще започнеш да отслабваш!

Спри да правиш тези 5 неща сутрин и ще видиш как бързо ще започнеш да отслабваш!

Мечтаеш да отслабнеш, но излишните килограми не искат да си тръгват? Възможно е всичко да се дължи на вредните неща, които вършиш всяка сутрин. 

Всички знаем, че човекът "се състои" от навици. Те влияят на личността ни и на нашето физическо състояние. Някои от тях могат не само да ни създадат здравословни проблеми, но и да окажат влияние на теглото ни. 

Ето и пет от популярните навици, които ти пречат да се разделиш с излишните килограми: 

Спиш много

Да, да спиш много е вредно. Правилният и полезен сън е в продължение на 8 часа. Той може да варира между 6 и 8 часа, но не и повече.  Сънят, който продължава между 10 и 12 часа, стимулира трупането на излишни килограми.

Същото важи и за постоянното недоспиване. Когато сънят не достига, организмът ти започва да изработва хормона кортизол, който предизвиква чувството на глад, а когато прекалиш със съня, метаболизмът ти се забавя и те превръща в "ленива панда". 

Затваряш прозореца

Да пускаш щорите сутрин, за да не ти блести слънцето в очите, е лоша идея, особено ако искаш да отслабнеш. Сутрешната слънчева светлина влияе на циркадния ни ритъм. 20 минути слънчева светлина сутрин могат да те заредят с енергия и да засилят обмена на веществата. 

Не оправяш леглото 

Звучи невероятно, но е факт! Социолози са доказали, че хората, които си оправят леглото сутрин, спят по-добре и поддържат здравето си във форма. Тук работи връзката между процеса на оправяне на леглото и дисциплината. 

Закуска

Ядеш малко на закуска или въобще не хапваш сутрин. Работата е там, че ако не получи калории сутринта,  организмът ни ще бъде под стрес и ще започне да изработва кортизол, което означава само едно - надебеляване!

Неправилна закуска

Полезната и ефективна закуска трябва да се състои от най-малко 200 калории и съдържа много протеини. Именно те отговарят за отслабването и работата на организма. Ето защо пържените яйца ще ти помогнат много!

Не забравяй също така и за положителното си настроение, спортните занимания и дисциплината. /jenata.blitz.bg 

Коментирай

офф

офф 09.09.2018 12:11

Нищо и половина сте казали.