logo

Страхотна новина по време на COVID-19, която ще зарадва куп хора

Страхотна новина по време на COVID-19, която ще зарадва куп хора

Дерматовенеролог обяви какви плюсове има карантината за всички ни

Опасността от коронавирус дебне отвсякъде и именно затова редица специалисти препоръчват да останем у дома и да се самоизолираме. Разбира се карантината влияе понякога по доста неприятен начин върху ежедневието ни и самите нас.

Именно заради това от jenata.blitz.bg споделихме новина, която ще ни спаси от неподозирана опасност, свързана с COVID-19. Редом с това се появиха информации, които ще спасят куп жени по време на карантината.

Сега от jenata.blitz.bg ще поговорим за едни неподозирани плюсове на карантината, които ще се окажат невероятно полезни за куп жени, че и за мъже. Те бяха разкрити от дерматовенеролога Алексей Едемски.

Това, че не се появявате на обществени места, не е причина да спрете да се грижите за себе си. За момичетата това е чудесен шанс да дадат почивка на кожата си, така че е по-добре да се откажат от тонове гримове в полза на козметичните процедури, които могат да направят у дома.

За това как престоят у дома може да повлияе на кожата говори дерматовенерологът Алексей Едемски.

„Кожата е адаптирана към околната среда и няма нужда да я тормозите, ако сте се самоизолирали вкъщи. Докато сте у дома не е необходимо да използвате козметика, включително не трябва да почиствате кожата твърде агресивно. 

Кожните мазнини са необходими за защита и не трябва да обезмаслявате кожата твърде много. 

Ако сега се погрижите за кожата си и й дадете малко „почивка“, то след карантината тя ще стане само по-добра и по-красива. Освен това сега има много повече свободно и може да направите куп козметични процедури у дома“, пояснява дерматовенерологът Алексей Едемски.

„Докато не използвате декоративна козметика е времето да заложите на ексфолиантите“, добави дерматовенеролог.

„Скрабът увреждат кожата и може да я направи по-чувствителна. След подобни травматични процедури могат да се появят алергии и в крайни случаи възпалителни елементи. Липсата на грим ще помогне да се избегнат негативните реакции на кожата“, отбеляза Алексей Едемски.

Той е категоричен, че малко количество „свеж въздух“ се отразява добре на кожата.

„Кожата, както и човекът, има нужда от редовна вентилация. За да не рискувате и да не настинете, е по-добре да отворите прозореца и временно да напуснете стаята“, каза Едемски.

„Но основното е настроението, защото емоциите ни силно влияят на здравето и външния ни вид“, припомни дерматовенерологът.

„След една седмица наистина можете да се сдобиете с по-красива и свежа кожа, ако не изпадате в паника и хипохондрия, но също така се наслаждавайте на ситуацията и отделете време за себе си. Намерете нещо хубаво и в най-лошите времена“, съветва Алексей Едемски. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай