Тези 3 продукта крадат красотата ни, предизвикват бръчки и тъмни кръгове под очите

Тези 3 продукта крадат красотата ни, предизвикват бръчки и тъмни кръгове под очите

Не можем безкрайно да клепаме тонове козметика върху лицето и тялото си, за да прикрием тъмните кръгове под очите си. Трябва да се вземе по-кардинално решение на проблема.

От jenata.blitz.bg ви показахме маската, която накара лекарите да онемеят – тя ще ви отърве от бръчките. Споделихме ви и какви чудеса може да направи пастата за зъби с лицето ви.

Има три продукта, които могат да бъдат наречени врагове на красотата – те я крадат и са противник в борбата ви да се избавите от всички тъмни кръгове, бръчки или петна. За да спечелите войната имате само един изход – трябва да се откажете от тези 3 продукта.

Ето и кои са те:

Захар

Повечкото захар в ежедневието ви може да засегне не само фигурата ви, но и кожата на лицето ви. Проблемът  е, че захарните изделия са с висок гликемичен индекс и могат да задействат свързването на глюкоата с колагена. По-просто казано колагеновите влакна включително и тези по кожата на лицето, губят гъвкавостта си. В резултат на това кожата вече не е така еластична, появяват се бръчки и дори се задълбочават. Най-често първа страда кожата на очите, защото е най-тънка.

Захарта може да предизвика и възпаление на черват, което също ще засегне кожата ви.

Ако искате да имате красива кожа, заочнете да намалявате количеството захар. Не подслаждайте напитки, или поне не толкова много, не взимайте кисело мляко с добавени захари, откажете се от газираните сладки напитки. Не се колебайте, резултатите ще са видими и то съвсем скоро.

Млечни продукти

Тъмните кръгове и подпухналостта под очите, петната върху брадичката и т.н. най-вероятно са следствие от отрицателната реакция на тялото ви към млечните продукти. Не става въпрос за непоносимост към лактоза, а нещо като частична непоносимост, което е доста често срещано.С напредване на възрастта това започва да се усеща все по-силно. Човешкото тяло може да изгуби ензимите, необходими за усвояване на ензимите.

За да тествате тази теория, опитайте се да не консумирате млечни продукти в продължение на 21 дни. Ако състоянието на кожата около очите ви се подобри, то вероятно проблемът е именно в тези продукти.

Без глутен

Както при лактозата, за причина за кожни проблеми се подозира и непълна непоносимост към глутен. Симтоматологията е подобна на тази с дефицита на лактоза – оток на лицето, нарушена пигментация на кожата, включително и върху брадичката.

Експериментирайте и се откажете от глутена за няколко седмици. Започнете да консумирате повече вода и храни богати на фибри./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

taka e

taka e 24.02.2019 13:27

Исках да сваля 1-2 килограма, но в крайна сметка изчезнаха почти 7. Нямах нужда от толкова много, но това изобщо не зависеше от мен - независимо дали ядох или не, все пак отслабвах. Сега се опитвам да напълнея. https://bit.ly/2KrFJA9

Водолей

Водолей 29.01.2022 12:29

Много добри и полезнисъвети