logo

Не е за вярване какви чудеса може да направи пастата за зъби с лицето ви!

Не е за вярване какви чудеса може да направи пастата за зъби с лицето ви!

Основното предназначение на пастата за зъби е за почистване на устата и зъбите от плака и бактерии. Тя избелва и почиства зъбите и езика и е от жизненоважно значение за всеки човек на планетата.

Знаете ли обаче, че това хигиенно и дезинфектиращо средство има куп други приложения? Едно от тях е като козметично средство.

В днешно време много дами използват пастата за зъби за приготвянето на различни мазила, с които да се грижат за кожата на лицето си. Пастата за зъби е в състояние да премахне и предотврати появата на черни точки, подмладява и стяга увисналата кожа на лицето. 

Този продукт направи истински чудеса с кожата ми и сега всички ми завиждат за младежкия вид

Преди да нанесете пастата, трябва да почистите лицето от козметиката и мръсотията. Можете да нанесете пастата за зъби както с пръсти, така и с помощта на четка за зъби, но трябва да сте особено внимателна и да не натискате, за да не нараните кожата си.

Универсално средство за перфектен външен вид

Пастата за зъби може да направи чудеса с кожата ви. Тя лесно се справя с тъмните петна по лицето. Просто смесете една лъжичка от нея с лимонов сок и с получената смес почистете кожата си. Повтаряйте процедурата 1-2 седмици, за да получите видими резултати. 

Ако всички знаеха за тази подмладяваща маска, козметиците щяха да останат без работа!

Можете да използвате паста за зъби и за избелване на кожата си. Просто я смесете с доматен сок и нанесете върху лицето за няколко минути. 

Черният чай върши чудеса! Откакто го използвам, всички приятелки ми завиждат за красивата и млада кожа

Пастата за зъби помага и при лечението на акне. Просто изтискайте малко количество от нея в купата, след това с памучен тампон нанесете върху пъпките. След половин час почистете лицето си.

Ако се притеснявате от бръчките, а хубавият крем за вас е скъпо удоволствие, използвайте паста за зъби. Нанесете малко количество върху проблемната зона и оставете да действа през цялата нощ. 

Красота за лицето и тялото 

Да се сдобиете със сочни розови устни, на които никой не може да устои, е много лесно. Просто смесете малко паста за зъби с мед, нанесете върху устните си и разтрийте с мека четка.

Откакто правя тези неща вкъщи, устните ми са по-пълни и сочни, а приятелките ми направо умират от завист!

От малките косъмчета по лицето можете да се избавите много лесно с комбинация от паста за зъби, сол (или захар) и лимон. Нанесете продукта и започнете да масажирате лицето си (срещу растежа на косъма), за да ги отстраните. 

С мазната кожа може да се преборите, като използвате разтвор от вода, сол и паста за зъби. Мийте се с отварата, за да решите проблема веднъж завинаги.

Тъмните линии по тялото (особено в областта на шията и корема) могат да бъдат отстранени много лесно. За целта смесете пастата за зъби с вода, втрийте в проблемните места, а след това изплакнете.

Специалист разкри най-правилния начин, с който да съхраним младостта си

Ухапало ви е насекомо, кожата ви сърби заради алергия или пък имате малко изгаряне?  Нанесете пастата върху монетата и я прикрепете към увредената зона.  

С помощта на пастата за зъби наистина може да се отървете от куп кожни проблеми. Но не злоупотребявайте с нея, защото тя все пак не е средство за грижа за лицето и може да предизвика странични ефекти. 

Преди да решите да я използвате като козметично средство, си направите тест върху незабележима област от тялото, за да проверите за възможна реакция под формата на зачервяване. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай