logo

Тези 5 грешки съсипват всяка коса, номер 3 се допуска от всички

Тези 5 грешки съсипват всяка коса, номер 3 се допуска от всички

Стилистите съветват да прочетете внимателно следващите редове

Сигурни ли сте, че се грижите правилно за косата си? Ако всички точки, които изброим по-долу изглеждат очевидни за вас, значи добре сте се справили с грижата за косата си.

5 продукта, които ще ви дарят с вечна младост

За всички останали, предлагаме ви да придобиете нови навици, които ще ви помогнат значително да подобрите състоянието на косата си в бъдеще. 

В следващите редове ще ви разкрием кои са най-популярните грешки в грижата за косата през зимата, които са коментирани от специалисти. Тези навици трябва да се избягват, за да не нанесете тежки щети на косата си или още по-лошото, да останете без нея.

1. Излизане навън с мокра коса
През лятото времето е сухо и горещо и може да си позволите да се откажете от сешоара. През зимата обаче това е абсолютно забранено, дори и да закъснявате за среща. Ако нямате време да изсушите качествено косата си, то тогава може просто да използвате сух шампоан.

В противен случай рискувате да настинете и да повредите косата си. Вятърът и ниските температури правят косата чуплива и суха. Специалистите препоръчват да носите шапка през зимата, за да я предпазите. 

2. Използвате твърде много балсам

Да излееш бутилка подхранващ балсам върху косата си с надеждата да подобриш състоянието й е глупаво и нерационално. Тук количеството е без значение, а как точно прилагате допълнителните грижи за косата си. 

Добре е да нанасяте маска няколко пъти седмично върху влажна коса за няколко минути, а след това да изплаквате добре и миете с шампоан и любимата си маска. 

3. Сушите косата си веднага след измиването й

Сушенето на мокра коса, непосредствено след взимането на душ, буквално загрява нишките, наситени с влага и ги уврежда, правейки ги чупливи. Преди сушене е добре косата да поседи в микрофибърна кърпа, която да абсорбира излишната влага. След това нанесете термозащитен спрей, който създава допълнителен защитен слой върху косата.

4. Не се страхувайте от силиконовите продукти за коса

Има отлични продукти за грижа за косата на силиконова основа, които овлажняват кичурите, както и естествени масла. В съвременния свят силиконовите продукти често са демонизирани, но експертите съветват да не се страхуваме от тях.

5. Не прекалявайте с твърдите гребени и четки с естествен косъм

Не всички стилисти обичат четки с естествен косъм. Те могат да причинят алергична реакция. В допълнение те не се справят с малките къдрици. Меките влакна не могат да разресват добре косата, а твърдите могат да увредят кутикулата на косъма при често ресане. Така той отслабва дългосрочно.  /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай