logo

5 продукта, които ще ви дарят с вечна младост

5 продукта, които ще ви дарят с вечна младост

За да подмладите организма си на клетъчно ниво, трябва да обогатите менюто си със специални храни

Всяка жена мечтае да бъде щастлива и успешна, но не всяка разбира, че успехът и красотата до голяма степен зависят от здравето.

Редовната физическа активност, грижата за кожата и косата с помощта на козметика и процедури, емоционалното настроение и удовлетворението от това, което правим - всичко това се отразява на външния ни вид. 

От голямо значение за красотата на лицето и тялото е и храната, която консумираме. 

Този продукт краде от младостта и красотата ви, забравете за него!

За да подмладим организма си на клетъчно ниво, трябва да обогатим менюто си със специални храни, казват специалистите. По думите им, променяйки диетата си, промените, които настъпват с възрастта, могат да се намалят значително. 

Експертите са съставили списък с храните, които съдържат важни витамини и минерали, които допринасят за съхранение на младостта. Ето ги и тях: 

Моркови с нерафинирано растително масло и подправки

Това ястие може безопасно да се използва като здравословна закуска. Морковите трябва да се третират със смес от нерафиниран зехтин, куркума и люта чушка. Ако ги похапвате редовно, може буквално да спрете да стареете.

Вода с лимон 

Напитката укрепва имунната система, прочиства организма и подобрява качеството на кожата. Най-добре е лимонът да се добавя към водата заедно с кората.

9 тибетски упражнения за вечна младост

Специалистите препоръчват, ако искате да съхраните по-дълго свежия си вид, да я пиете редовно. 

Цвекло

Малко хора знаят, че тази кореноплодна култура съдържа голямо количество цинк, благодарение на който организмът започва да произвежда колаген. Ако искате да засилите полезните свойства на цвеклото, не трябва да "разваляте" зеленчука с мазни храни или майонеза.

Тиква 

Много експерти в областта на правилното хранене определят този зеленчук като най-добрия по отношение на въпросите, свързани с подобряване на здравето и външния вид.

Този вълшебен еликсир ще ви дари с младост, здраве и дълголетие

Тиквата може да се приготвя по всякакъв начин. Дори при пържене тя запазва полезните си свойства.

Бял чай 

Ако искате да обогатите организма си с вещества, които могат да предотвратят стареенето, тогава трябва редовно да пиете бял чай. Тази напитка е една от малкото, които са способни да подмладят организма на клетъчно ниво.

За да станат резултатите видими, трябва да пиете напитката всеки ден в продължение на месец. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай