logo

Това са най-популярните гримове за всички времена

Това са най-популярните гримове за всички времена

Няма как да отречем, че в основата на това една дама да се чувства красива е неустоимият грим

Всяка жена е красива по свой собствен начин. За добро или лошо в последните години дамите разполагат с все повече оръжия, благодарение на които да „подсилят“ красотата си.

Няма нужда да отричаме, че най-доброто оръжие на всяка жена е добрият грим. Но оказа се, че не всеки грим е по вкуса на дамите

Плътни вежди, маска от злато и други бюти трикчета, с които съпругите на съвременните шейхове изглеждат повече от неустоимо

Именно заради това във Великобритания се проведе много интересно прочуване сред нежния пол. В него жените трябваше да назоват кой е най-добрият грим според тях.

Дамите категорично заявиха, че на първо място в класацията им за подобряване на външния им вид е трик, който световноизвестният сексимвол Мерилин Монро е прилагала и е станал нейна запазена марка.

Според резултатите от проучването, в което са участвали около две хиляди жени, на първо място сред световните тенденции в гримирането е червеното червило, придобило своята популярност благодарение на актрисата Мерилин Монро.

На второ място беше поставен гримът в стила на опушени очи (техника за грим на очите с плавен преход на тона от светъл към тъмен).

Третото място в списъка беше заето от изкуствения тен, а четвъртото - изкуствени мигли. На пето място се наредиха големите очни линии като тези, с които се появяваше певицата Ейми Уайнхаус. 

В допълнение в топ 30 тенденциите се включват матовото червило, контурирането на лицето и прозрачният гланц за устни.

7 съвета как да се разкрасите у дома по време напандемията

Анкетираните също така признаха, че не могат да си представят живота си без спирала (45 процента от анкетираните), фон дьо тен (29 процента) и балсам за устни (28 процента).

Нова тенденция в гримирането подлуди света: Влогърки се превърнаха в истински кукли! (СНИМКИ)

Говорителка на прочуването обясни, че потребителските тенденции в момента са най-повлияни от поп културата и социалните медии. „Гримът отразява както нашата индивидуалност, така и нашето настроение. Всички обичаме да се вдъхновяваме, да експериментираме и да намерим това, което ни подхожда най-добре “, каза тя. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай